ROMAN INSPIRISAN RUSKOM BAJKOM: Vesna Kapor predstavila novu knjigu: Priča o Maši i medvedu nije samo popularni CRTANI FILM
Foto: Promo

dobro štivo

ROMAN INSPIRISAN RUSKOM BAJKOM: Vesna Kapor predstavila novu knjigu: Priča o Maši i medvedu nije samo popularni CRTANI FILM

Kultura -

Spisateljica Vesna Kapor objavila je novi roman "Maša i medvedi" u izdanju kuće "Vukotić medija". Glavna junakinja Rista Srdić je konzervativni pobunjenik u svetu globalnih previranja i tradicije. U priči se prepliće više likova, odvijaju se polemički razgovori među njima, pretresaju se nove i stare ideologije, smenjuju vremenske perspektive i prepliću motivi iz istorije i sadašnjosti.

Maša i medved
foto: Profimedia

- Crtani film, zapravo, narodna ruska priča o Maši i medvedu kao čistoj i zavodljivoj formi prevazilaženja nedaća javljaju se Risti kao mogućnost i način opstanka, i ona gleda taj crtani preko koga obnavlja veru da je svet dobro mesto i da je svaka prepreka put ka sazrevanju - istakla je autorka.

Vesna Kapor
foto: Promo

Ovo je treći roman Vesne Kapor, koja je već objavila dela "Tri samoće" i "Nebo, tako duboko", kao i zbirke priča "Po sećanju se hoda kao po mesečini", "Venac za Oca" i kratku prozu "Kao što i vama želim". Dobitnica je brojnih nagrada, među kojima se izdvajaju priznanja "Laza Kostić", "Miloš Crnjanski", "Meša Selimović" i Zlatni beočug.

Kurir.rs Priredio: LJ. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track