" DALI SMO SVE OD SEBE DA VAS NE RAZOČARAMO" Klim Šipenko: Drago mi je da sam se vratio u Beograd! Teško je bilo raditi "Slugu 2"
Foto: Damir Dervišagić

iza kulisa

" DALI SMO SVE OD SEBE DA VAS NE RAZOČARAMO" Klim Šipenko: Drago mi je da sam se vratio u Beograd! Teško je bilo raditi "Slugu 2"

Kultura -

Komedija "Sluga 2", nastavak najgledanijeg ruskog filma svih vremena, imala je, nakon Moskve, premijeru u Beogradu. Projekciji u "Galeriji" su prisustvovali glavni glumac Miloš Biković i reditelj Klim Šipenko, s kojim je radio ove godine i "Izazov".

Sluga, premijera
foto: Damir Dervišagić

- Drago mi je da sam se vratio u Beograd s novim filmom. "Slugu 2" je bilo jednako teško napraviti kao i "Izazov", koji smo snimali u svemiru. Znam koliko su Srbija i Rusija volele prvi deo i svi željno iščekuju da vide šta će se desiti u nastavku. Dali smo sve od sebe da vas ne razočaramo. Kao što sam želeo da vas odvedem na put u svemir, ovoga puta s vama delim sreću u susret Novoj godini. Mnogo smo se zabavljali snimajući, razumećete zašto. Nadam se da će vam se dopasti mnogo više nego prvi deo - rekao je Šipenko i onda je na srpskom razgaljenoj publici poželeo srećne praznike.

1 / 11 Foto: Damir Dervišagić

Premijeri su prisustvovali majka glavnog glumca Marija Biković, ali i njegove kolege Miodrag Radonjić u pratnji trudne supruge Milice, Viktor Savić, Miloš Petrović Trojpec, Andrija Kuzmanović i drugi.

- Ovaj film je lagana priča o važnim stvarima - spasenju ljudske duše. Društvo se okupilo da spase pojedinca od njegovih postupaka i njega samog - poručio Biković.

Sluga, film Sluga, film Sluga 2
foto: Yellow, Black and White

"Sluga 2" je imao svetsku premijeru pre desetak dana u Moskvi, a u srpske bioskope ulazi 4. januara 2024. godine. U Šipenkovom filmu "Sluga" (2019) Biković je igrao razmaženog mladića koji se u svojevrsnom rijalitiju našao nesvesno u ulozi sluge u ruskom selu iz prošlosti. U nastavku Biković u sličnim okolnostima, u raskošnim dvorcima carske Rusije u vreme Napoleonovog rata 1812. godine, nastoji da pomogne razmaženoj Katji, koju igra Aglaja Tarasova.

Kurir.rs

Bonus video:

00:15

Miloš Biković sa devojkom na premijeri filma Izazov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track