"SMATRALA SAM DA TREBA DA IGRAM I ZAVODNICE, ALI NE, UVEK MAJKE! SAD VIDIM DA SU MOŽDA BILI U PRAVU" Olga Odanović o Radio Milevi
Foto: Promo RTS

glumica iskrena o svom profesionalnom putu

"SMATRALA SAM DA TREBA DA IGRAM I ZAVODNICE, ALI NE, UVEK MAJKE! SAD VIDIM DA SU MOŽDA BILI U PRAVU" Olga Odanović o Radio Milevi

Kultura -

Čuvena komšinica Mileva Majstorović konačno je ponovo sa nama. Poslednjeg dana stare godine, vratila se na male ekrane serija "Radio Mileva" u kojoj je i dalje u glavnoj ulozi maestralna Olga Odanović. Kao najstarija u kući gde žive tri generacije, Mileva pokušava da uređuje život i ćerki Nataliji i unuci Sonji. Ali, i celom komšiluku u zgradi gde žive. Nekad joj to i pođe za rukom što sa sobom nosi čitav splet komičnih situacija.

Olga Odanović
foto: Goran Srdanov

- Atmosfera na snimanju je divna. Snimili smo preko 100 epizoda, saživeli se jadni sa drugima, i ne znam da li je mogla bolja podela da bude. Prvo, serija je dobro napisana, Zorica Cvetić, Marijana Vićentijević i Željko Hubač besprekorno su postavili karaktere i odnose. Branka Šelić često izgovori da bi mogla ovo do penzije da snima. Za domaćinsku atmosferu zaslužna je i produkcija Nira i Nele Garić koji vodi računa da svi budemo zadovoljni i srećni. Na setu se bukvalno ponašamo kao u seriji. Tu se pričaju priče, radimo po 12 sati dnevno, ali za pauzu volimo da se nasmejemo. Brstina je broj jedan da nas zabavlja. A mora da bude radosti, jer ovaj posao se radi isključivo uz veselje - opisala je Olga u intervjuu za TV Ekran pred emitovanje treće sezone.

Iako svoju karijeru nije odmah počela da razvija pred kamerom, Olga je dobila priliku da se i te kako dokaže televizijskoj publici.

Olga Odanović
foto: Promo RTS

- Nisam odmah počela da snimam. Dvadesetak godina sam radila samo u pozorištu, uz poneku ulogu kao što je ona u "Boljem životu". U Buhi sam provela 18 godina, kada se pojavio Radoš Bajić i pozvao me na kasting za seriju "Selo gori". Bila je to moja prva veća uloga na televiziji. Potom mi je Nele Garić ponudio "Vojnu akademiju". Uloga Milijarde je bila epizoda, ali vredan glumački zadatak, a onda mi je posle pete sezone rekao da moramo da radimo neku seriju.

Olga Odanović
foto: Promo/Printscreen

Bila je to upravo "Radio Mileva".

- Došli smo na ideju da to bude žena u zgradi. Sećam se kad mi je poslao prve dve epizode bila sam oduševljena. Videla sam sve likove, i Brkija, Daru Džokić, Branku Šelić, Marka Gvera, Svetozara, Anju, Anđelku, Anđelu... Ali, iako je bila odlična paleta karaktera, nikad ne znate kako će serija da ispadne i da li će publika da se primi. Ni piscima nije lako. Često smo ih molili da se odlepe od realizma i ubace malo hiperrealizma jer to seriju čini zanimljivijom. I uspeli smo - iskrena je bila Olga koja je pri tom otkrila da li je komedija najteža za rad.

Olga Odanović
foto: Promo/Printscreen

- Dar nije dovoljan, pa završite akademiju i naučite zanat. Treba mnogo rada, a pogotovo za komediju - kazala je glumica koja za sebe privatno voli da kaže kako je potpuno suprotna Milevi.

- Ne. Vrlo sam ćutljiva osoba i ne spadam u zabavljače. Vic čujem i odmah zaboravim. Počnem da pričam, ali ne umem da završim! (smeh)

Zato kuva kao Mileva.

- Da! Posle 40 godina kuvanja, verujte, doktor sam za to!

Olga Odanović
foto: Dragana Udovičić

Mileva je majka i baka, a zanimljivo je da je Olga takve uloge počela da dobija od 28 godine.

- Tako su me reditelji doživljavali, kao karakternu glumicu što mi kada sam bila mlada nije bilo jasno. Smatrala sam da treba da igram i neke devojke, zavodnice... Ali, ne! Uvek majke! Sad vidim da su možda bili u pravu. Ne žalim, igrala sam uloge za koje sam im bila potrebna - zaključila je Olga.

Bonus video:

01:09

MARIJA VICKOVIĆ ŠOKIRALA: Znam da budem jako stidljiva! Oktrila tajne svog HOROSKOPA! Na sceni rešava svoje probleme?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track