"TO ŠTO ONI RADE JE VRHUNSKI SNOBIZAM" Stav monaha Arsenija o Ani Ivanović i Bastijanu SVE ŠOKIRAO: "Skućili su se, a zapravo..."
Foto: EPA/Clemens Bilan, Printscreen

IZNENADIO IZJAVOM

"TO ŠTO ONI RADE JE VRHUNSKI SNOBIZAM" Stav monaha Arsenija o Ani Ivanović i Bastijanu SVE ŠOKIRAO: "Skućili su se, a zapravo..."

Pop kultura -

Monah Arsenije, čije mudrosti mnogi ljudi pažljivo slušaju, jednom prilikom je govorio o današnjem snobizmu i nebrizi o ljudskim životima, istakavši da se to prikazuje kao nešto dobro, te da se promoviše u javnosti.

"Snobizam je produkt prodane duše. Volim da listam svašta, neko kaže - vidi ga, kaluđer čita novine, časopise, a negde čitam jer tamo može da ima nešto zanimljivo čime ću da se oplemenim. Nego, tamo viđam i primere ljudskog šašavluka, ludila i kojekakvih gluposti, koji nisu loši za obradu, da bi videli kako ne treba. A ima i finih stvari, neki put da se iznese kao dobar primer", započeo je besedu koja je objavljena na Jutjub kanalu koji nosi njegovo ime i dodao:

monah Arsenije
foto: YouTube/official_MonahArsenije_ribnica

"Ja uglavnom uzimam te loše primere, jer mnogo su prisutni, a vrlo često su nama i pruženi od društva kao nešto veoma prihatljivo, čak i poželjno."

A onda se osvrnuo na našu nekadašnju teniserku Anu Ivanović i njen život na visokoj nozi za Bastijanom Švajnštajgerom, koji je već neko vreme u penziji.

"Recimo, nedavno nailazim na primer naše bivše teniserke Ane Ivanović, jer kažu da se ne bavi više time, i njenog muža Bastijna Švajnštajgera. Naime, Ana Ivanović i Bastijan Švajntajger živeli su u penthausu od 230 kvadrata u Čikagu koji se nalazi u hotelu 'Valdorf Astorija' sa pogledom na jezero Mičigen", počeo je s iznošenjem primera.

Ana Ivanović
foto: Printskrin/Instagram

"Oboje su zaradili dovoljno novca. Dakle, tamo piše 'Ana i Švajni su se skućili u Čikagu', žive znači u penthausu, u potkrovlju jednog od najsavremenijih nebodera, pripada lancu hotela 'Valdorf Astorija', bio sam tamo, to je nešto najluksuznije. Ovo su drevni, tradicionalni, beskrajno bogati hoteli. Znači, žive u stanu koji nisu kupili, jer to je hotel, već plaćaju iznajmljivanje 30.000 evra mesečno. Plus 5.000 na rum servise, bazene, saune, toplu vodu. Znači 35.000 evra plaćaju svakog meseca, ali to nije njihov stan i neće nikad ni biti, ali to ih ne zanima. Skućili su se", rekao je monah kroz sarkazam.

Istakao je da je takvo ponašanje, koje se prikazuje javno, vrhovni snobizam.

"Tu vidimo vrhovni snobizam i potpunu hladnoću i bezosećajnost za narod koji strada i pati na planeti. Dobro, neću ja sad da idem u neke krajnosti, jer to je smešno. U neku utopiju, pa da ja sad očekujem da će oni svakog meseca da daju ne znam koju sumu. Ali, sama ta činjenica da oni to javno pokazuju, da se ona slika u stanu gde ima šest kupatila..." rekao je monah Arsenije.

Naglasio je da se danas cene pogrešne stvari, koje se predstavljaju kao nešto što je pozitivno.

"Mislim da oko 80 odsto čovečanstva živi kako ne treba i da bi moglo mnogo bolje", smatra monah Arsenije.

Mnoge je začudio i šokirao stav monaha Arsenija i to zašto se "okomio" na našu teniserku Anu Ivanović. Poznato je da je Ana dugo godina bila predstavnik Unicefa, te da je putovala po sveti promovišući dobrotu i pomažući ugroženim.

(Kurir.rs/ Stil/ L. S)

Bonus video:

00:05

Ana Ivanović pokazala kako je umesila česnicu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track