NEPRIHVATLJIVA JE TVRDNJA DA JE BIKOVIĆ PODRŽAO GENOCID! Tamara Krcunović bez dlake na jeziku o kolegi: Bilo bi normalno da su...
Scena iz predstave "Laž", Foto: Damir Dervišagić

glumica oštro reagovala

NEPRIHVATLJIVA JE TVRDNJA DA JE BIKOVIĆ PODRŽAO GENOCID! Tamara Krcunović bez dlake na jeziku o kolegi: Bilo bi normalno da su...

Kultura -

Nakon odluke HBO da otkaže Bikovićev angažman u seriji "Beli lotos", glumcu su podršku pružile brojne kolege, među kojima je i Tamara Krcunović, istakavši da je ovakav stav produkcije nerazuman.

Miloš Biković
foto: Damir Dervišagić

Ona je kazala da je veoma ponosna na međunarodni uspeh svih kolega i da politika nema šta da traži u kulturi i umetnosti.

- Ponosna sam na zapaženi uspeh Miloša Bikovića u jednoj od nesporno najvećih svetskih kinematografija - ruskoj. Podjednako sam ponosna na Mikija Manojlovića i njegove uspehe u francuskoj kinematografiji, kao i na uspehe Radeta Šerbedžije u Holivudu. Tendenciozno saopštenje i tvrdnja Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine da je Biković podržao agresiju i genocid je neprihvatljiva - napisala je Krcunovićeva na svom Instagram profilu i dodala:

Tamara Krcunović, Predstava Laž
foto: Miša Obradović

- Takve optužbe ministarstva ugrožavaju integritet i karijeru mog kolege. Bilo bi normalno da je HBO podržao svoj vlastiti profesionalni izbor glumaca, a ne da sprovodi politiku "kenselovanja"umetnika zbog bilo kakve povezanosti s Rusijom.

Podsećamo, nakon optužbi koje je na račun Miloša Bikovića iznelo Ministarstvo spoljnih psolova Ukrajine, oglasilo se i Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, koje je takođe stalo u odbranu glumca.

Oni su tada između ostalog naveli da su ove tvrdnje neutemeljene.

- Podvlačimo da su tvrdnje ukrajinske strane neutemeljene, budući da je Miloš Biković pre svega jedan od najpopularnijih i najtalentovanijih srpskih glumaca svoje generacije, koji je, iako mlad, već ostavio traga u srpskoj, ali i međunarodnoj kinematografiji - navodi se u saopštenju.

Tamara Krcunović, Predstava Laž
foto: Miša Obradović

Takođe, glumica zajedno sa kolegom Milošem Bikovićem, Jelisavetom Orašanin i Miodragom Radonjićem redovno nastupa u Beogradskom dramskom pozorištu u hit predstavi "Laž".

Ovo je bilo jedino pojavljivanje Bikovića nakon vesti da mu je otkazan angažman.

(Kurir.rs)

Bonus video:

05:42

BIKOVIĆ JE IZBAČEN IZ SERIJE IZ OVA DVA RAZLOGA! Glumac iz Njujorka: Čudi me da je uopšte i dobio ulogu u takvom projektu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track