PRVA DEČJA PREDSTAVA U ČIKAGU U SRPSKOM DRAMSKOM POZORIŠTU: Priča protkana našom tradicijom okupiće najmlađe glumce
Foto: Promo

uoči sretenja

PRVA DEČJA PREDSTAVA U ČIKAGU U SRPSKOM DRAMSKOM POZORIŠTU: Priča protkana našom tradicijom okupiće najmlađe glumce

Kultura -

Prva dečja predstava u Srpskom dramskom pozorištu u Čikagu - "Ko se zadnji smeje", a u kojoj učestvuju deca iz mnogih krajeva Srbije i Republike Srpske, premijerno će biti izvedena u nedelju 11. februara u 17 sati u Kulturnom centru Nikola Tesla pri crkvi Svetog Nikole.

Takođe to će biti prilika da najmlađi užuvaju uz "Čudesnu šumu" koju je takođe režirao Igor Obradović, upravnik pozorišta i glavni glumac filma “Sladoled” koji je prikazan na nešto manje od 40 međunarodnih festivala.

predstava Ko se zadnji smeje
foto: Promo

Autor teksta "Ko se zadnji smeje" je Silvija Otašević iz Majamija čije su dve knjige beogradski đaci proglasili za najbolje. Dobitnica je i prve nagrade Matice iseljenika za dečju književnost.

Ta predstava, specijano napisana za njamlađe pozorište u Čikagu, na koju su mesecima radili Marija, Milutin, Marta, Katja, Uros, Sofija, Mihailo, Marko i Mia publiku će nasmejati i na trenutke emotivno dirnuti, i pokazati im da prave vrednosti uvek pobeđuju.

"Ko se zadnji smeje" priča protkana srpskom tradicijom ali i najsjajnijim činjenicama srpsko-američke istorije biće izvedena uz moralnu podršku Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu.

Imaće i titl na engleskom kako bi svako dete i tinejdzer u pozorište mogli da dovode i svog američkog druga.

Cilj nam je da našom komedijom i iskrenošću dopremo do dece, da ona sama osete i zaključe šta je dobro, a šta loše, odnosno da shvate da ako je dobro njihovom drugaru, ako je on srećan i njima može da bude samo jos bolje, kažu Obradović i Otašević.

predstava Ko se zadnji smeje
foto: Promo

Najmlađi glumci velikog ansambla Srpskog dramskog pozorišta - Vasilija, Petar, dve Mile, Dunja, Neda, Vukan, Nikolina, Lana i Simona prikazace šta su naučili - “Čudesna šuma” je spoj pesmica i recitacija, kratkih priča uključujući i one koje govore o ljubavi između dece i životina.

Biće to prilika da svi oni pokažu kako se snovi o glumu pretvaraju u stvarnost a zbog kojih nekima nije bilo teško da se na probu voze i dva sata samo u jednom pravcu!

Predsave će biti izvedene uoči Sretenja Dana državnosti Srbije. Kako navode iz pozorišta, očekuje se dolazak predstavnika Generalnog konzulata Srbije i BiH u Čikagu.

Pozorište se nalazi pri Crkvi Svetog Nikole, u Lajonsu, koja je zahvaljujući viziji protojereja Nemanje Tešića i kupovini velikog crkvenog imanja, kulturnim i sportskim aktivnostima namenjenim najmlađima postala jedna od najprepoznatljivijih u Čikagu.

Krajem novembra pozorište imalo je zvanično prvu premijeru i to predstave Dupljaci, koja je izazvala veliko interesovanje i prešla "granice Čikaga'".

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:50

Omladinsko pozorište „Dadov doživelo je posle više od pola veka obimnu rekonstrukciju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track