BAJAGA PROSLAVIO 64. ROĐENDAN: A torta sa slatkim detaljima će vas sve oduševiti! Poklon sitgao od posebnih klinaca (FOTO)
Foto: Zorana Jevtić

živeo, živeo

BAJAGA PROSLAVIO 64. ROĐENDAN: A torta sa slatkim detaljima će vas sve oduševiti! Poklon sitgao od posebnih klinaca (FOTO)

Kultura -

Momčilo Bajagić Bajaga proslavio je danas u Beogradu s novinarima i prijateljima 64. rođendan i četiri decenije od izlaska prvog albuma "Pozitivna geografija". Na druženju je najavljeno da će Bajaga i Instruktori u godini jubileja obići više od 40 gradova.

Bajaga, Momčilo Bajagić
foto: Zorana Jevtić

oncerta održanog u tadašnjem Domu sindikata, današnjoj Mts dvorani, ekipa će se okupiti na istom mestu i ponovo zasvirati.

- Bajaga i instruktori su svirali 21. aprila 1984. godine koncert na kom su predstavljali svoj album "Pozitivna geografija", a hroničari pop kulture u ondašnjoj SFRJ zabeležili su da je jedan od Instruktora Žika Milenković megafonom pozivao ljude na koncert, a članovi benda su se rukovali sa svim posetiocima koncerta.

Bajaga
foto: Zorana Jevtić

Bajaga je zahvalio svim ljudima koji su došli na njegov rođendan.

- Lepo je da smo dočekali ovaj trenutak. Pre Mts dvorane sviraćemo 18. aprila u zagrebačkoj Tvornici. Prvi koncert smo svirali u Kulušiću 18. aprila 1984. godine. Sada nema Kulušića, pa ćemo svirati u Tvornici - rekao je Bajaga i posebno zahvalio učenicima Osnovne škole "Vožd Karađorđe", od kojih je dobio tortu sa slatkim detaljima iz pesama benda.

Bajaga, Momčilo Bajagić
foto: Zorana Jevtić

Bajaga je rekao da je najviše uživao u koncertima i probama u 40 godina dugoj karijeri jednog od najdugovečnijih bendova u ovom delu Evrope.

- Uvek smo nalazili načina da dođemo do svoje publike. Komunicirali smo muzikom i pozitivnom energijom s ljudima bez obzira na različite istorijske okolnosti, koje su ponekada nesnosne - kazao je Bajaga.

Bajaga
foto: Zorana Jevtić

Bajaga je najavio da će 21. aprila u Mts dvorani svirati samo pesme sa albuma "Pozitivna geografija", ali da nije siguran da li će članovi benda uspeti da se rukuju sa svim ljudima koji budu došli na koncert.

- Nije realno da ćemo uspeti da se rukujemo, a i da se slikamo sa svim poštovaocima našeg benda. Prisustvo mobilnih telefona svaki susret među ljudima može da pretvori i u fotografisanje. Kasniće koncert - zaključio je muzičar.

Bonus video:

02:07

Bajaga u avg sljedeće godine pravi koncert na hipodromu, povodom 40 god karijere

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track