"VERILI SMO SE, ŽIVELI ZAJEDNO I OSTAVIO ME BEZ REČI" Oženio se Anđelinom Džoli dok sam ja bila na snimanju i nikada se nije javio
Foto: PolyGram Filmed Entertainment-Propaganda Films - Album / Album / Profimedia

foto

"VERILI SMO SE, ŽIVELI ZAJEDNO I OSTAVIO ME BEZ REČI" Oženio se Anđelinom Džoli dok sam ja bila na snimanju i nikada se nije javio

Pop kultura -

Iako se za Anđelinu Džoli najčešće vezuje Bred Pit kao njen bivši muž, on nije jedini sa kojim je slavna lepotica bila u braku. Naime, 2000. se lepa brineta odjednom, kao grom iz vedra neba, udala za kolegu Bilija Boba Torntona i vest je šokirala kako holivudsku elitu, tako i svetsku javnost, iz više razloga. Ne samo da nije bilo poznato da su uopšte zajedno, već je Bili bio 20 godina stariji od Anđeline i oboje su u to vreme teoretski bili u vezi sa drugim ljudima.

No, sigurno niko nije bio šokiran koliko glumica Lora Dern, tadašnja Bilijeva verenica. Čovek za koga je planirala da se uda oženio se nekom drugom nedugo nakon što ju je ostavio bez objašnjenja.

Anđelina Džoli
foto: KCS Presse / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Bili Bob Tornton i Lora upoznali su se 1997. godine kada su oboje gostovali u kultnoj epizodi šoua voditeljke Elen Dedženeris u kojoj je Elen priznala da je homoseksualne orijentacije. U tom trenutku glumica tek što je stavila tačku na vezu sa kolegom Džefom Goldblumom, a on je bio usred razvoda od svoje četvrte žene.

Par se ubrzo preselio u Los Anđeles i počeli su da žive zajedno, te su planirali da zasnuju porodicu. Dernova je verovala da je njihova veza čvrsta, ali ispostavilo se da je u tom stavu bila usamljena.

Holivudski glumac je 1999. tokom snimanja filma "Pushing Tin" upoznao Anđelinu Džoli i odselio se iz kuće u kojoj je živeo sa Lorom, pritom joj ne rekavši ni reč o tome. Sledeće što je glumica znala jeste da su Bili Bob i Anđelina razmenili bračne zavete u Las Vegasu u maju 2000. godine.

Bili Bob Tornton
foto: IFA Film / United Archives / Profimedia

To je za Loru bio ogroman udarac. "Otišla sam od kuće da bih radila na novom filmu, a dok sam bila odsutna, moj dečko se oženio i ja više nikada nisam čula nijednu reč od njega. To je kao iznenadna smrt. Ni za koga nema objašnjenja niti zvaničnog kraja", rekla je ona za "Talk magazine".

S druge strane, Torton nikada nije priznao da je uradio nešto loše, iako se u jednom intervjuu 2001. ipak diskretno osvrnuo na ovaj događaj: "Drugi će možda reći da si ostavio svoju devojku i oženio nekog drugog. Ali mene i nekog drugog je to učinilo srećnima. Žao mi je što je to izazvalo bol".

Da sve bude još čudnije, ove dve žene su se poznavale kao deca, a Lora je čak jednom čuvala Anđelinu.

"Džon Vajt je moj prijatelj, tako da se sećam da je Lora čuvala Anđelinu jedno veče kada je imala osam, a Anđelina dve godine... Jer smo Džon i ja radili na filmu "Coming Home". Odseli smo u kući režisera Hala Ešbija, pa smo zamolili Loru da dođe da pričuva Endži", ispričao je Lorin otac, slavni glumac Brus Dern.

Bili Bob Tornton
foto: 3 Miles Apart Productions Ltd / / AFP / Profimedia

O raskidu poznatog para svojevremeno je progovorila i pevačica Melisa Eteridž, inače Lorina bliska prijateljica: "Bila sam tu kada Anđelina nije radila lepe stvari Lori Dern. Pomogla sam joj da se iseli iz kuće u kojoj je živela sa Bilijem Bobom - bukvalno sam morala da provalim u njihov dom da bih iznela njene stvari, toliko je gadno bilo da nije mogla sama da ode tamo".

Na kraju su svi, kako to obično biva, nastavili dalje sa svojim životima. Lora se udala za muzičara Bena Harpera i sa njim dobila dvoje dece pre nego što su se razveli. Bili Bob i Anđelina razveli su se već 2002. godine, a on je prestao da izlazi sa slavnim ženama. Od 2014. u braku je sa šminkerom i manje poznatom glumicom Koni Angland.

(Kurir.rs/ŽenaBlic/A.G.)

Bonus video:

01:51

IZGLEDA KAO HOLIVUDSKA GLUMICA, A UZ TO JE I TOP KUVARICA! Evo kako izgleda PRELEPA takmičarka poznatog šou programa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track