NAŠA DECA POSTAJU UBICE ILI NJIHOVE ŽRTVE: Kakva je pozicija najmlađih u društvu otkriva novi komad Beogradskog dramskog pozorišta
Foto: ATA images

u susret premijeri

NAŠA DECA POSTAJU UBICE ILI NJIHOVE ŽRTVE: Kakva je pozicija najmlađih u društvu otkriva novi komad Beogradskog dramskog pozorišta

Kultura -

Predstava "Pozicija deteta" u režiji Ane Đorđević premijerno će biti izvedena 2. marta na sceni Beogradskog dramskog pozorišta.

Ovaj komad, koji je nastao po motivima filma Razvana Raduleskua i Kalina Petera Necera donosi potresnu priču o sudbini dece u savremenom dobu.

Ana Đorđević
foto: ATA images

Inicijalni događaj u priči je automobilska nesreća sa smrtnim ishodom, u kojoj je na periferiji grada, na pešačkom prelazu, stradalo dete. Izazivač nesreće je devojka iz dobrostojeće porodice, ćerka poznate ali psihički nesređene estradne umetnice, bivše književnice i borca za socijalnu pravdu, sada opterećene poricanjem stvarnosti i problemima sopstvenog deteta.

- Komad je inspirisan rumunskim filmom koji je ostvario veliki uspeh u Evropi. Razmišljala sam i zapitala sam se zašto to ne bi uspelo i kod nas. Imamo veoma talentovane glumce. Tekst je dugo nastajao, a kad sam konačno došla u pozorište s tekstom, otvoreno sam pitala da li imamo neku zrelu glumicu koja bi mogla da odigra tako kompleksnu ulogu.

Ana Đorđević
foto: ATA images

Rekli su mi da je to Paulina Manov. Od tog momenta tekst je počeo da se prilagođava njoj i ekipi. Sve je vezano s pozicijom deteta u današnjem svetu. Komad postavlja pitanje da li smo došli u situaciju da naša deca postanu ubice ili žrtve ubica. To je moje intimno pitanje. Potpuno sam sigurna da će ovo biti pozorišni hit - rekla je rediteljka na konferenciji za medije.

U predstavi igraju: Paulina Manov, Jovo Maksić, Tanja Pjevac, Mina Nenadović, Vlada Milić i Stefan Radonjić.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:40

PAULINA MANOV PROGOVORILA O BEKSTVU OD KUĆE: Bila je jako mlada, a želela je da se osamostali

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track