ZET RADETA ŠERBEDŽIJE ZVEZDA FESTA: Evo kako je planula ljubav između lepe Nine i našeg glumca i profesora i gde su se upoznali
Foto: Saša Urošev

Ko je filip Đurić

ZET RADETA ŠERBEDŽIJE ZVEZDA FESTA: Evo kako je planula ljubav između lepe Nine i našeg glumca i profesora i gde su se upoznali

Kultura -

Za nagradu Beogradski pobednik na Festu boriće se i ostvarenje "Za danas toliko" Marka Đorđevića, koje je sinoć premijerno prikazano u Domu sindikata. Nakon što priprema kolača ponovo ujedini porodicu Šarenac, vreme kao da prestaje da postoji i počinje bajka o srećnim ljudima. Naizgled obični letnji dani postaju neobični.

FEST, film Za danas toliko
foto: CEBEF / FEST promo

- Komadići i odlomci stvarnosti mešaju se s bogatim unutrašnjim svetom naših junaka stvarajući atmosferu ovog filma, smeštenog negde između mašte i realnosti. Budući da je filmska porodica Šarenac sastavljena od sve samih zanesenjaka, takav je i ton, pomalo uzdignut od zemlje i lepršav, stalno spreman na šalu i pesmu. U trenucima kad su opruge stvarnosti pucale i kada nam se činilo da smo laki kao pero i visoko među oblacima, počeli smo da verujemo da je moguće dostići i uhvatiti sreću, zgrabiti je i utisnuti u ovaj film da ostane tu zauvek. Ovo je film u ime vedrine - istakao je reditelj, koji je glavne role poverio Filipu Đuriću i Ivani Vuković, a pored njih igraju i Goran Bogdan, Nikola Rakočević, Miona Pejković i Milica Jovović.

Filip Đurić
foto: ATA images

Filip je zet legendarnog Radeta Šerbedžije. On je oženio njegovu ćerku Ninu, koja jednom prilikom otkrila, da je Filip njen prvi dečko, koji joj je pre nekoliko godina postao i suprug.

- Neki kažu da je glumac, ali on više voli da ga zovu gejmer (smeh). To mi je prvi dečko u životu. Pre pet godina na Brionima je glumio u jednoj predstavi, ali spojili smo se tek prošle godine - rekla je ona u avgustu 2019. za hrvatsku "Gloriju".

Nina Šerbedžija, Rade Šerbedžija
foto: Profimedia

Filip je tada bio manje poznat široj javnosti, iako je imao nekoliko zapaženih uloga u serijama "Sinđelići" i "Grupa", gde je glumio negativca Strahinju.

Filip Đurić
foto: Printsrkin

Đurić se, pored glume, bavi i pedagoškim radom. Kako piše u njegovoj biografiji, nakon završene Druge kragujevačke gimnazije, upisao je studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, gde je završio i master i trenutno radi kao asistent na tom fakultetu.

00:30

Premijera filma Za danas toliko

Filip Đurić je inače 2020. godine nagrađen za najbolju ulogu na 55. Filmskim susretima u Nišu, po mišljenju kolega za bravuru u filmu "Moj jutarnji smeh". Sada ponovo radi s Markom Đorđevićevć, a za novi film svi imaju samo reči hvale. Publika Festa ga je nagradila ovacijama.

Bonus video:

02:27

Sloboda Mićalović Fest

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track