BRANKA KATIĆ POSLE FILMA MI NISMO ANĐELI JEDNU STVAR NIKADA NE RADI: Toliko joj je uterao strah u kosti da više nije...
Foto: Printskrin YT

možda niste znali

BRANKA KATIĆ POSLE FILMA MI NISMO ANĐELI JEDNU STVAR NIKADA NE RADI: Toliko joj je uterao strah u kosti da više nije...

Kultura -

Film "Mi nismo Anđeli" Srđana Dragojevića spada u kultna ostvarenja domaće kinematografije. I danas se ponavljaju replike, a publika je verno ispratila sva tri nastavka.

Mi nismo anđeli
foto: Printscreen

Nikola Kojo, Branka Katić i Milena Pavlović ostavili su svoj pečat u ovom ostvarenju, a posebno su se izdvojile i role Anđela i Đavola, koje su tumačili Uroš Đurić i Srđan Žika Todorović.

Promene u podeli

Međutim, film je mogao potpuno drugačije da izgleda, jer je prvobitno rola Anđela bila ponuđena Draganu Bjelogrliću. Ipak, sreća nije bila na njegovoj strani i on je morao da obdije ponudu kako bi se priključio ekipi filma "Crni bombarder" Darka Bajića.

Lancana Reakcija, Dragan Bjelogrlić
foto: Nenad Kostić

Njegova rola u Bajićevom ostvarenju otvorila mu je mnoga vrata, a Uroš Đurić je maestralno odigrao Anđela, te mu dao poseban pečat.

Takođe, malo je poznato da je jedna od glavnih likova - Marine, koju je igrala Milena Pavlović, umalo pripala glumici Ivani Mihić.

Mi nismo anđeli
foto: Printscreen

Pavlovićeva je tada bila studentkinja Fakulteta dramskih umetnosti, a osvojila je celu glumačku ekipu svojim talentom.

Tajne sa snimanja

Milena se jednom prilikom prisetila snimanja, te otkrila dugo čuvanu tajnu, da je Branka Katić sa kojom je često delila kadar, zapravo imala kaskadera.

Mi nismo anđeli
foto: Printscreen Youtube

- Negde su nam se susretali, a negde i razilazili putevi. Branka Katić je u mom pozorištu, nismo imale priliku da radimo na sceni, ali se sretnemo. Skoro sam joj rekla da nisam imala gde da parkiram kola, pitala sam je onda gde ona parkira, i rekla mi je da ne vozi još od Anđela. Tada nije znala da vozi, a htela je, i valjda joj se toliko uterao strah u kosti, da nije sela za volan. Kaskader je sakriven i on vozi u filmu - otkrila je Milena, kojoj je to bio prvi projekat.

Bonus video:

00:36

Među prisutnima je bila glumica Anica Dobra

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track