OGLASIO SE VOJIN ĆETKOVIĆ: Podelio prelepu uspomenu sa pokojnim Glogovcem, a evo šta mu je ovaj legendarni glumac uradio (FOTO)
Foto: Nemanja Nikolić

zanimljivo

OGLASIO SE VOJIN ĆETKOVIĆ: Podelio prelepu uspomenu sa pokojnim Glogovcem, a evo šta mu je ovaj legendarni glumac uradio (FOTO)

Kultura -

Glumac Vojin Ćetković retko daje intervjue, ali na svom instagram profilu ponekad podeli pokoji trenutak iz svog privatnog i poslovnog života, pa brojni fanovi mogu da ga vide dok je u Kruševcu, sa bratom Bojanom ili na pecanju. Neretko podeli fotke i sa kolegama.

Vojin Cetkovic
foto: Printscreen/Instagram

Ovo puta je ripostovao svoju fan stranicu sa jednom njegovom anegdotom iz mladosti.

- Kao stipendista Jugoslovensko dramskog pozorišta, Vojin Ćetković je garderobu delio sa Nebojšom Glogovcem i tadašnjim veteranom Dragoljubom Gulom Milosavljevićem koji je često zaključavao garderobu smatravši da su Vojin i Nebojša statisti. Tako se jednom Vojin nakon predstave vratio kući u kostimu jer nije mogao uđe i presvuče se - piše na storiju.

Vojin Ćetković
foto: Printscreen/Instagram

Nameće se zaključak da, čim je Vojin podelio ovu priču mora da je istinita, a glumac koji ih je smtrao statistima je takođe otac naše poznate glumice Vladice Milosavljević.

Dragoljub Gula Milosavljević je bio srpski glumac, rođen 30. maja 1923. u Petrovcu na Mlavi.

Bio je član ansambla Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, a od 1969. godine igrao je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Dragoljub Gula Milosavljević
foto: Printscreen/Youtube

Ipak, najviše će ostati upamćene njegove uloge na televiziji, poput serija i filmova "Gospođa ministarka", "Boj na Kosovu", "Diplomci", "Kamiondžije", "Salaš u Malom ritu", "Vruć vetar", "Balkan ekspres 2", "Više od igre", "Vampiri su među nama", "Gospođa Ministarka", "Druga Žikina Dinastija", "Maratonci trče počasni krug", "500 kada", "Sumnjivo lice", "Underground".

Iako je najveći deo života proveo u Beogradu, sve do smrti 2005. godine vraćao se svom Petrovcu i Mlavi. Njegova karijera je trajala od 1958. do 1997. godine, a igrao je u 75 ostvarenja.

Dragoljub Gula Milosavljević
foto: Printscreen/Youtube

Očevim stopama je Vladislava Vladica Milosavljević išla od samih početaka svoje karijere koja je počela 1980. ulogom u TV seriji "Stan". Međutim otac joj nije bio podrška kada mu je saopštila da je i ona izabrala njegov životni put. Kao što je sama svojevremeno ispričala, dugo je sumnjao u njen talenat i trebalo mu je mnogo vremena da prihvati njen rad.

Vladica Milosavljević
foto: JDP

Taman kad je talentom i lepotom osvojila čitavu naciju, u jeku popularnosti, odlučila je da se privremeno povuče sa scene. Razloga je bilo nekoliko - rat, brak i majčinstvo.

Nakon pauze od nekoliko godina, vratila se na pozornicu i filmsko platno. Ipak, tri godine nije igrala u svom matičnom, Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Vladica Milosavljević
foto: Centar Film

Ona ima na desetine uspešnih filmskih i televizijskih uloga. I ona je poput oca igrala u veoma zapaženim ostvarenjima, poput filmova "Variole vera" i "Ivan".

(Kurir.rs/T.J.)

Bonus video:

03:12

VOJIN ĆETKOVIĆ O LAZI KOSTIĆU: Prirastao mi je za srce, ovo je možda i najdraža uloga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track