POGINULA U 32. GODINI, A ZBOG NJENE SMRTI ROBIJAO NJEN KOLEGA: Lepa glumica nastradala na ISTOM MESTU gde i Toše Proeski (FOTO)
Foto: Printscreen

DANAS BI SLAVILA 43. ROĐENDAN

POGINULA U 32. GODINI, A ZBOG NJENE SMRTI ROBIJAO NJEN KOLEGA: Lepa glumica nastradala na ISTOM MESTU gde i Toše Proeski (FOTO)

Kultura -

Televizijska i pozorišna glumica Dolores Lambaša izgubila je život nakon saobraćajne nesreće pokraj Slavonskog Broda pre deset godina. Imala je 32 godine, a danas bi slavila 43. rođendan. Nakon nekoliko sati stalne reanimacije, glumica je umrla u bolnici "Dr. Josip Benčević" u Slavonskom Brodu.

U autu bila s kolegom glumcem

S Dolores je u automobilu bio i glumac Stojan Matavulj koji je zbog nesreće proveo osam meseci u zatvoru. Iako je osuđen na godinu dana zatvora, zbog uzornog ponašanja je ranije pušten na slobodu. Matavulj je vozio brzinom od 130 km/h, bez obzira na gustu maglu koja je na autoputu bila tog kobnog jutra. Stojan i Dolores vraćali su se iz Beograda gde su bili na pozorišnoj predstavi.

Dolores Lambaša
foto: Printscreen/YouTube

Dolores je rođena u Šibeniku 1981., gde je završila jezičku gimnaziju i muzičku školu 'Ivana Lukačića'. Karijeru je započela 2006. godine u seriji 'Odmori se, zaslužio si'. Nakon toga, ostvarila je uloge u nizu televizijskih sapunica, kao što su 'Dobre namjere', 'Zauvijek susjedi' i 'Zakon ljubavi', a poslednja uloga bila joj je uloga Tamare Marin u serijalu 'Ruža vjetrova'.

Glumica je pisala i ljubavni autobiografski roman pod nazivom 'Penelopina potraga', ali ga nikad nije uspela dovršiti.

"Ništa mi nije lakše"

Dolores je posebno bila vezana za porodicu. S posebnom srećom pričala bi o povratku kući, mami, moru. Njena majka Alma Petrović, pre četiri godine, uoči tužne godišnjice smrti nije imala snage razgovarati o kćeri.

Dolores Lambaša
foto: Printscreen

- Ništa meni lakše nije - kratko nam je rekla, a pre nekoliko godina priznala nam je da joj je vremenom sve teže i teže.

- Na groblje idem često... Ali to mi ne olakšava. Ako ne idem, užas, a ako idem isto. Kada je vidim na televiziji čini mi se kao da je tu, kao da je živa. Šok je kad upališ slučajno pa vidiš ili ako mi jave da je na televiziji. Šta mi to vredi kada mog deteta nema - rekla je Alma.

Dolores Lambaša
foto: Printscreen/YouTube

Svaki 23. joj je kako je tada objasnila, grozan, ali ne samo taj datum već i svaki dan.

- To mi je bilo jedino dete, živela sam za nju, mučila se i sve. Grozno se osećam - dodala je ranije Doloresina majka Alma.

( Kurir.rs / 24sata.hr / T.B. )

Bonus video:

03:05

GRADONAČELNIK NOVOG SADA ZA KURIR: Ovo je nezapamćena tragedija, apelovao sam na policiju da upotrebi sve raspoložive ljude!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track