VELIKI USPEH DOMAĆE KINEMATOGRAFIJE: Srpski animirani dečiji serijal "Om Nom Stories" na platformi Disney+
Foto: promo

uspeh

VELIKI USPEH DOMAĆE KINEMATOGRAFIJE: Srpski animirani dečiji serijal "Om Nom Stories" na platformi Disney+

Kultura -

Kompanija Dizni otkupila je prava za međunarodno prikazivanje srpskog animiranog dečijeg serijala “Om Nom Stories” na svojoj platformi Disney+.

Serijal “Om Nom Stories”, rezultat rada izuzetnih stručnjaka iz Srbije i sveta sakupljenih u tim animatora, reditelja i dizajnera zvuka, već je osvojio srca miliona na Jutjubu, sa preko 4.1 miliona pretplatnika i više od 3.5 milijardi pregleda. Prikazivanje na Disney+ predstavlja novo poglavlje za 250 epizoda serije, koje će biti dostupne na 17 jezika. Ovaj animirani projekat je zasnovan na popularnim igricama „Cut the Rope“.

Mozgić Borko i Motorko
foto: promo

Dmitrij Gorbunov, producent serijala i izvršni producent studija Metaxilasis iz Beograda, ovim povodom je istakao:

„Presrećan sam što se Om Nom Stories iz skromne serije pretvorio u globalni fenomen koji ljudi vole. Od srca se zahvaljujem našem neverovatnom timu i svima koji su doprineli razvoju i distribuciji ovog projekta. Njihova nepokolebljiva posvećenost je uspela da donese radost i smeh na sve četiri strane sveta. Iskreno se nadam da će ovo preslatko zeleno čudovište nastaviti da osvaja srca svuda, da širi oduševljenje i rasplamsava maštu dece diljem planete.

Priča prati komične i uzbudljive dogodovštine neodoljivog junaka iz popularne igrice, smotano čudovištance po imenu Nibble Nom. Iz sezone u sezonu, baveći se raznim hobijima i zanimanjima, on vodi svoje mlade gledaoce kroz vrtlog neverovatnih avantura koje doživljava sa svojim prijateljima. Od glavnih likova, tu su još i njegova supruga Om Nelle i nestašni sin Nibble Nom.

Serijal “Om Nom Stories” realizovan je za klijenta, britansku kompaniju Zeptolab, zajedno sa našim pouzdanim partnerom, Sound Guru Studios iz Beograda.

Mozgić Borko i Motorko
foto: promo

Takođe, Studio Metaxilasis razvija novi projekat animiranog serijala "Mozgić Borko i Motorko", koji je već privukao međunarodnu pažnju i koji će biti predstavljen u okviru programa Animation Production Days u sklopu Festivala animiranog filma u Štutgartu u aprilu ove godine. Ova prestižna platforma za predstavljanje ideja na evropskom i međunarodnom nivou, sa oko 170 učesnika iz preko 20 zemalja, jedna je od najvažnijih stanica za animirane filmove i serijale u fazi razvoja.

Serijal "Mozgić Borko i Motorko", prati Mozgić Borka i njegovog robota, psa Motorka, dok uz razne avanture pomažu stanovnicima izmišljenog grada Vaugrada da rešavaju svakodnevne probleme primenjujući tehničke veštine, maštu i snagu prijateljstva. Deca u Srbiji će moći da uživaju u ovom serijalu već na jesen 2024. godine.

Mozgić Borko i Motorko
foto: promo

Metaxilasis je domaći studio za 2D animaciju iz Beograda, predvođen iskusnim producentima. U fokusu ove kuće je kreiranje kvalitetnih animacija za međunarodno tržište, a projekti Metaxilasisa već su predstavljeni na više od 80 platformi širom sveta, uključujući Netflix, Boomerang, Apple+ i Disney+.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track