"RUSKI OLIGARH MI JE UPROPASTIO ŽIVOT ZBOG ANĐELINE DŽOLI": Bred Pit "vodio rat" sa milijarderom i saznao za MUTNE RADNJE bivše
Foto: Mark Large / dmg media / Profimedia

šokanto

"RUSKI OLIGARH MI JE UPROPASTIO ŽIVOT ZBOG ANĐELINE DŽOLI": Bred Pit "vodio rat" sa milijarderom i saznao za MUTNE RADNJE bivše

Pop kultura -

Spor bivših supružnika Anđeline Džoli i Breda Pita oko vinarije u Francuskoj ne jenjava. Saznaje se da glumica negoduje jer ju je bivši suprug finasijski uništio zbog tog suđenja, kako se navodi u novim sudskim dokumentima. Njegovi prijatelji tvrde sasvim drugačije, da joj je nakon razlaza, ali i pre razvoda doneo dosta novca, pa čak i to da zapravo ona želi da uništi njegove finansije. Spor se vodi godinama, a ove afere izdvajaju se kao najveći skandali tog procesa.

Bred Pit
foto: Presley Ann / Getty images / Profimedia

Bred Pit i ruski tajkun Jurij Šefler vodili su sudsku bitku zbog kontrole nad vinarijom "Chateau Miraval" u Francuskoj. Glumac je ranije delio vlasništvo sa bivšom suprugom Anđelinom Džoli, a onda ona prodala svoj deo vredan 64 miliona dolara preko svoje investicione kompanije "Nouvel" 2021. godine. Pit je želeo da poništi tu prodaju.

Anđelina Džoli kaže da je najpre mislila da svoj udeo proda bivšem mužu, ali da je zbog ovoga odustala.

Bred Pit je rekao da je nakon što je "potajno" kupio vinariju, ruski tajkun Šefler objavio saopštenje za javnost u kojem je najavio njihovo "partnerstvo", da bi potom tražio da se sastanu. Prema rečima holivudske zvezde, dobio je ultimativne pretnje da pristane na saradnju.

Bred Pit
foto: Courtesy De’Longhi/Mega / The Mega Agency / Profimedia

"Šefler je preduzeo korake kako bi podstakao svoje navodno partnerstvo sa Pitom nakon što je transakcija zatvorena, više puta mu je pisao kako bi ga naterao da pristane", piše u sudskim dokumentima, prenosi The Sun.

Dalje se navodi: "Otkako je kupio "Nouvel", Šefler je predložio sastanak sa Pitom da bi raspravljali o daljem razvoju". Ističe se da je Šefler ponekad izražavao želju da radi sa glumcem, a zatim je pretio na osnovu izmišljenih optužbi da Bred loše upravlja vinarijom.

Ovakve tvrdnje izneli su advokati Breda Pita u februaru na Višem sudu u Los Anđelesu. Glumac je bivšu suprugu tužio zbog prodaje Nouvela Chateau Miraval poslovnoj grupi koju inače kontroliše ruski tajkun.

Bred Pit, Ines de Ramon
foto: Profimedia

Njegov pravni tim kaže da je ruski tajkun očajnički želeo da zaradi na "holivudskoj zvezdi". U dokumentima piše i da je biznismen hteo da dođe do "partnerstva Pita i Anđeline Džoli, dve slavne osobe koje žive u Kaliforniji, kako bi profitirao na slavi Breda Pita". Objavljena je i poruka koju je Šeflera posla Pitu u decembru 2021.

Izvinio se što je iznenadio Pita ulaskom u njegovo carstvo Miraval i zamolio ga je da mu veruje i da se osloni na njega kao na svog novog partnera.

"Ako Pit ne ispuni želje Šeflera, on će štititi svoj interes i neće oklevati da sprovede proces do kraja. I ispunio je tu pretnju: nakon transakcije, Šefler je iskoristio Nouvel, kalifornijsko preduzeće koje sada kontroliše, da tuži Pita i pokuša da neprijateljski preuzme Château Miraval". Šefler je rekao da sud u Kaliforniji nije nadležan za suđenje po ovom pitanju.

Advokati ruskog biznimesna su ranije izjavili da je Bred Pit glumac, a ne vinar i da se "bavi iluzijama, a ne prljavštinom i grožđem". Evropski sud nedavno je odredio da glumac ponovno bude većinski dioničar. Sud u Luksemburgu predao je kontrolu nad deonicama koje je Pit poklonio Anđelini Džoli 2013. stečajnom upravniku kog je imenovao sud.

Pit tvrdi da je Anđelina Džoli vodila tajne poslove, iza njegovih leđa

Glumac je u februru rekao da je otkrio tajna poslovanja bivše supruge i zahteva da zna odgovore na važna pitanja.

Anđelina Džoli
foto: Stephen Lovekin / Shutterstock Editorial / Profimedia

Saznao je da su deonice koje je posedovala Anđelina Džoli pripala tajnom fondu koji se nalazi na engleskom ostvru Džersi. Glumac je negodovao kada je njegova bivša supruga 2011. prodala svoj deo vinarije Chateau Miraval bez njegovog pristanka ruskom milijarderu Juriju Šefleru.

Finansijski dokumenti u koje je Daily mail imao uvid pokazuju da je krajnji vlasnik deonica tajni fond pod kontrolom kompanije gde Šefler nije deoničar.

Zbog zbunjujućih poslovnih aranžmana nemoguće je saznati o vuče konce, ali prijatelji holivudske zvezde Breda Pita kažu da je on odlučan u tome da sazna istinu.

Način poslovanja Anđeline Džoli bio je kranje misteriozan, kako se trvdilo, a sporu oko vinarije se ne nazire kraj.

Podsetimo, bivši par bio je u braku do 2014. do 2019. godine, dok je njihova veza počela 2005. Imaju šestoro dece i stalno vode razne sukobe.

(Kurir.rs/BlicŽena/J.M.)

Bonus video:

05:42

BIKOVIĆ JE IZBAČEN IZ SERIJE IZ OVA DVA RAZLOGA! Glumac iz Njujorka: Čudi me da je uopšte i dobio ulogu u takvom projektu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track