MIRJANA KARANOVIĆ U CIPELAMA ČUVENE MARLEN DITRIH: Hit predstava iz Sarajeva gostuje u Beogradskom dramskom pozorištu
Foto: Promo

MIRJANA KARANOVIĆ U CIPELAMA ČUVENE MARLEN DITRIH: Hit predstava iz Sarajeva gostuje u Beogradskom dramskom pozorištu

Kultura -

Predstava "Marlen Ditrih - pet tačaka optužnice" u režiji Harisa Pašovića biće izvedena u ponedeljak 22. aprila od 19:30h na velikoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta.

U komadu, koji je otvorio sezonu u Narodnom pozorištu u Sarajevu, naslovnu rolu tumači Mirjana Karanović, a pored nje igraju Mona Muratović, Elmir Krivalić i Enes Salković.

predstava Marlen Ditrih
foto: Naradno pozorište Sarajevo

- Kome god je stalo do civilizacije i intelektualnog života danas osvrće se na dvadeseto stoljeće i teške godine koje su bile trijumf laži, diktature i sile. Retki su se tada baš kao i sada usprotivili autoritarnim režimima, ostali dosledni sebi i sačuvali vlastiti integritet. U Narodnom pozorištu Sarajevo u internacionalnoj koprodukciji imamo predstavu o velikoj umjetnici, hrabroj i plemenitoj ženi Marlen Ditrih koja je ostala verna umetnosti, svetu duha, kao i vlastitoj neovisnosti.

predstava Marlen Ditrih
foto: Naradno pozorište Sarajevo

Ona je zaigrano kroz svoje filmove i uloge posvećeno radila svojoj dužnosti održavanja svijesti o dobru. Zahvaljujući Marlen i njoj sličnim umetnicima ostalo je očuvano znanje, spoznaja o dobru i zlu te svijest o vrijednostima i dostojanstvu. Neprolaznost, smisao, mudrost, pravednost, ljubav, iskustvo, krepost, lijepo, dobro, zlo, suosjećanje - ove reči ne postoje u naučnom idiomu, odnosno u jeziku objektivnosti i činjenica, analize i cilja, ali su naš duhovni i civilizacijski horizont zahvaljujući velikim umetničkim imenima i njihovim delima. Među njima je sigurno i velika, neponovljiva Marlen Ditrih - rekao je Dino Mustafić, direktor Narodnog pozorišta Sarajevo.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track