BIKOVIĆ POKISAO KAO MIŠ USRED MOSKVE: Srpski glumac ponovo u Rusiji kod Mihalkova, ali sada drugim povodom (FOTO)
Foto: AP Alexander Zemlianichenko

gost kod starog prijatelja

BIKOVIĆ POKISAO KAO MIŠ USRED MOSKVE: Srpski glumac ponovo u Rusiji kod Mihalkova, ali sada drugim povodom (FOTO)

Kultura -

Miloš Biković bio je glavna zvezda otvaranja 46. Međunarodnog filmskog festivala u Moskvi. Glumac je na crveni tepih izašao po jakoj kiši, a u glavnom gradu Rusije se bori za nagradu s ostvarenjem "Bauk" reditelja Gorana Radovanovića.

Miloš Biković
foto: EPA Maxim Shipenkov

Film donosi pred publiku priču o NATO bombardovanju SRJ 1999. godine iz vizure osmogodišnjeg dečaka Save, koji pokušava da zadrži neiskvareni i naivni pogled na svet oko sebe. Glumačku podelu ove filmske priče čine Jakša Prpić, Sara Klimoska, Vojin Ćetković, ali i Miloš Biković, koji je gost festivala.

film Bauk, Miloš Biković, Jakša Prpić
foto: Radoš Ružić

- Prvi put sam bio gost festivala 2011. godine sa filmom "Montevideo, bog te video" i tada smo osvojili nagradu "Simpatija publike''. Kao da je to bio neki znak da će u godinama koje dolaze ta ista publika (ili možda sada već neka druga) mnogostruko da nagradi pažnjom i ljubavlju moj trud i da ćemo razviti odnos, poseban odnos na relaciji glumac-publika. To što ovih dana predstavljam film "Bauk'' (prvi put kao producent) već samo po sebi je dobar znak i velika čast - zapazio je Biković.

Bonus video:

00:48

Miloš Biković se uvredio zbog godina i nasmejao sve

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track