DIVNO JE BILO ŠTO SAM NAUČIO DA VOZIM BARŽU PREKO DUNAVA: Nenad Heraković o ulozi u filmu Izlet i kolegi koji mu je bio pomoćnik
Foto: Nenad Kostić

TV ekran

DIVNO JE BILO ŠTO SAM NAUČIO DA VOZIM BARŽU PREKO DUNAVA: Nenad Heraković o ulozi u filmu Izlet i kolegi koji mu je bio pomoćnik

Kultura -

Deo ekipe filma "Izlet" reditelja Nenada Pavlovića je i glumac Nenad Heraković. U ekranizaciji priče istoimenog romana iz 1957, nastalog iz pera čuvenog slikara, filmskog reditelja i književnika Miće Popovića, ovom dramskom umetniku pripalo je da igra lik mašiniste. Za potrebe snimanja morao je da nauči da upravlja pravom baržom koja plovi Duvanom kod Novog Sada.

Nenad Heraković
foto: Printscreen Yt

- Imao sam priliku da upravljam njome nekih 500 metara. Čisto da znate, barža se kreće vrlo sporo i bilo je potrebno čak 20 minuta da celu ekipu bezbedno prevezem od jedne do druge tačke. Imao sam kapetana, koji je, naravno, bio tu kao asistent. Bilo je to divno iskustvo - otkrio je glumac na druženju s novinarima u Zemunu na kraju snimanja.

Inače, "Izlet" je crnobela filmska priča koja govori o traganju mladog umetnika za smislom, slobodom, umetničkim izrazom, ali i pronalaženjem vlastitog mesta u svetu koji ga okružuje.

- Prvi deo snimanja bio je u Novom Sadu na reci, a ostatak je rađen na kopnu. I mogu da vam otkrijem da je taj deo ispao fenomenalan i zaista je bilo autentično snimati na Dunavu i ploviti. Na kopnu mene nema, ali verujem da je ekipa odradila dobar posao - rekao je Heraković.

Nenad Heraković
foto: Todor Bokan

Govoreći o svom liku, otkrio nam je da je najviše radio s Jovom Maksićem.

- U principu, moj lik je jedna sirova glava. Ne možemo da kažemo siledžija, nego neko ko je tu zadužen za bezbednost. Ne bih da otkrivam sve, jer su svi likovi zaista autentični. Kada budete pogledali film, biće vam dosta jasnije. Imam i svog pomoćnika kuvara, koga igra Jovo Maksić - kazao je.

Na kraju razgovora smo ga upitali zašto je važan ovaj film, koji je više umetnički nego komercijalan.

- Značajno je da svake godine imamo po jedan ovakav film. Snimamo u crnobeloj tehnici i ja bih na kraju da pohvalim Stefana Vukića, kome je pripala glavna uloga i još mu je prva. Odličan posao je uradio i čestitam celoj ekipi - zaključio je glumac, koji je prve korake napravio u filmu "Montevideo, bog te video".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track