NAVUKAO IH NA HRANU: Vlasnik restorana opijum stavljao u testeninu
Foto: Rojters

Bizerna ideja

NAVUKAO IH NA HRANU: Vlasnik restorana opijum stavljao u testeninu

Ludi svet -
Vlasnik restorana u Kini ubacivao je semenke maka u testeninu kako bi gosti postali zavisni, što bi ih nateralo da se opet vrate u njegov restoran

Vlasniku jednog restorana u Kini palo je na pamet bizarna ideja da svoje mušterije navuče na kuhinju ubacujući makove semenke u jela svojim gostima.

Vlasnik restorana u Kini ubacivao je semenke maka u testeninu kako bi gosti postali zavisni, što bi ih nateralo da se opet vrate u njegov restoran. Osumnjičeni, poznat pod imenom Zang, priznao je policiji da je svoju hranu posluživao sa opijumom.

Zang je u avgustu kupio čak dva kilograma makovih pupoljaka u kojima se nalaze semenke od kojih se inače pravi opijum. On ih je mleo i dodavao i rezance i drugu testeninu.

Ovaj zločin je otkriven kada je jedan od gostiju dobio pozitivan rezultat testa na drogu. Liu Juiou je tvrdio da nikad nije koristio drogu, kada je otišao na testiranje zbog saobraćajne kontrole. Policija ga je držala u zatvoru 15 dana, dok se on nije dosetio da pošalje svoje rođake u restoran i da probaju rezance za koje je sumnjao da su sadržali "poseban začin".

Liu je pojeo ovo jelo samo par sati pre hapšenja, pa se tako i dosetio da je možda uzrok njegovih problema baš u toj kuhinji. Rezultati testova njegove porodice su pokazali takođe pozitivne rezultate, pa je policija pokrenula istragu protiv vlasnika restorana. Vlasnik ovog kineskog restorana je uhapšen i zadržan u pritvoru 10 dana. Policija ističe da neobrađene semenke sadrže sasvim dovoljnu količinu opijata koji kad se nataloži u telu, može izazvati zavisnost.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track