ZAMOLILA SAM SINA SVOG MUŽA DA MI BUDE DONOR SPERME: Danas ne smem da kažem svojoj ćerki da joj je BRAT zapravo TATA! Očajna sam
Foto: Profimedia

me zna kako da joj to saopšti

ZAMOLILA SAM SINA SVOG MUŽA DA MI BUDE DONOR SPERME: Danas ne smem da kažem svojoj ćerki da joj je BRAT zapravo TATA! Očajna sam

Ludi svet -

Jedna žena je anonimno zatražila pomoć kako da otkrije jednu veliku tajnu. Želela je da kaže svojoj ćerki da je njen "polubrat" zapravo njen otac nakon što je skrivala istinu od nje 30 godina.

Svaka porodica ima svojevrsne posebne karakteristike, poneku tajnu i svoje "bubice", ali najčešće te specifičnosti i nisu neki poseban razlog za brigu.

Međutim, s vremena na vreme se susrećemo sa neverovatnim porodičnim pričama, kao što je i ova ispovest žene koja je izazvala potpunu pometnju u javnosti kada je otkrila da je stariji "polubrat" njene ćerke zapravo - njen biološki otac.

otac, ćerka, majka
foto: Profimedia

U kolumni "The Atlantic Dear Therapist", žena je objasnila kako je njen muž imao dvoje dece sa drugom ženom pre nego što su se upoznali. Nakon što su se venčali, suprug i ona su pokušavali da naprave sopstveno dete, ali to nije uspelo jer vazektomija njenog muža više nije mogla da se poništi.

Zamolila sina svog muža da joj bude donor sperme

Da bi se uverili da njihovo dete liči na njih, smislili su neortodoksno rešenje i tri decenije čuvali pravu istinu o začeću svoje ćerke u tajnosti.

- Nismo hteli da koristimo banku sperme, pa smo zamolili sina mog muža da bude donor.

sperma, donor
foto: Profimedia

Osećali smo da je to najbolja odluka: naše dete će imati gene mog muža, a znali smo za zdravlje, ličnost i inteligenciju mog posinka. On je pristao da pomogne. Naša ćerka sada ima 30 godina. Kako da joj kažemo da joj je "otac" deda, "brat" otac, "sestra" tetka, a "nećak" polubrat? - napisala je u anonimnom pismu očajna žena.

Objasnila je kako su ona i njen muž "uznemireni, zbunjeni i zabrinuti" zbog toga šta da kažu svojoj ćerki, ne znajući kako će ona reagovati na istinu.

par
foto: Horázný Josef, Štěrba Martin / ČTK / Profimedia

- Ovo je teško i mom mužu, jer želi da naša ćerka zna da će on uvek i zauvek biti njen otac - dodala je ona.

Kao odgovor, kolumnistkinja Lori Gotlib, koja je kvalifikovani psihoterapeut, rekla je mami da mirno sedne sa svojom ćerkom i "iznese činjenice što jednostavnije i jasnije" pre nego što se izvini.

Beba, Majka, Otac, Muž, Umor
foto: Profimedia

Pozivajući je da "preuzme punu odgovornost" za skrivanje istine od nje 30 godina, Gotlib kaže da bi trebalo da dozvoli svojoj ćerki da dominira u razgovoru.

Takođe ju je pozvala da prethodno razgovara sa "bratom" kako on ne bi bio zaslepljen njenom reakcijom.

Gotlib ju je podsetila da to nije lak razgovor za bilo koga umešanog - ali da je izuzetno važno da ona zna istinu.

(Kurir.rs/Blic žena)

Bonus video:

03:00

ZAŠTO GRAĐANI MORAJU DA MOLE ZA ŽIVOT PREKO DRUŠTVENIH MREŽA? Iz udruženja Zajedno za život odgovorili na ovo gorko pitanje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track