NAPREDAK: Film je danas pokretač svih promena u svetu!

Od tehničkog čuda do veoma važne uloge

NAPREDAK: Film je danas pokretač svih promena u svetu!

Pop kultura -
U Kulturnom centru Novog Sada otvoren 17. Evro-in film, na kojem će do 28. decembra biti prikazano čak 250 ostvarenja u 32 tematske celine

Za filmske sladokusce.Festival evropskog i nezavisnog filma Evro-in film svečano je otvoren u Velikoj sali novosadskog Kulturnog centra. Manifestaciju je otvorila italijanska glumica Elena Kota, dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu na Venecijanskom festivalu. „Ulica u Palermu“, ostvarenje u kojem Kota tumači glavnu ulogu, prvo je prikazano na festivalu.

- Hvala na srdačnom gostoprimstvu. Velika mi je čast što imam priliku da otvorim ovakav festival, ali mi je i izuzetno drago što postoji ovakva inicijativa, koja dovodi do sklapanja novih prijateljstava i mogućnosti buduće saradnje - rekla je Elena Kota i proglasila Evro-in film otvorenim.

U bioskopu Kulturnog centra Novog Sada biće prikazano više od 250 filmova, koji su razvrstani u 32 tematske celine. - Ove godine ugostićemo sjajne autore. Izabrali smo veoma kvalitetne filmove iz cele Evrope. Film je nekada bio tehničko čudo, danas film menja svet - kazao je Đorđe Kaćanski, urednik filmskog programa Kulturnog centra.Posebnu draž ovom festivalu daće tematska celina „Kao nekad“, koja je planirana za 28. decembar. Tada se zvanično obeležava Svetski dan filma.

(S. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track