KLASICI: Rusi večeras i sutra igraju u Beogradu!

Čehov i Ostrovski pred srpskom publikom

KLASICI: Rusi večeras i sutra igraju u Beogradu!

Pop kultura -
U Ateljeu 212 za vikend gostuje Teatar na Vasiljevskom iz Sankt Peterburga s „Ujka Vanjom“ i „Devojkom bez miraza“

Odličan izbor.Dramski teatar na Vasiljevskom iz Sankt Peterburga gostuje Ateljeu 212 u okviru kulturne saradnje Rusije i Srbije. Ruski umetnici će za vikend na Velikoj sceni izvesti svoje dve predstave. Komad Antona Pavloviča Čehova „Ujka Vanja“ u režiji Vladimira Tumanova na repertoaru je večeras u 20 sati, dok će se u nedelju igrati „Devojka bez miraza“ Nikolaja Ostrovskog, u režiji Denisa Husnijarova.

Beogradska publika će imati priliku da uživa u ruskoj interpretaciji ruskih klasika, koji obrađuju teme slobode i neslobode ličnosti, ljubavi, izgubljenih životnih iluzija, i te kako aktuelne i danas.Teatar na Vasiljevskom će u aprilu 2014. biti domaćin ansamblu Ateljea 212, koji će tada izvesti predstavu „Sveti Georgije ubiva aždahu“ Dušana Kovačevića, a publici u Sankt Peterburgu predstaviće se i članovi Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.

Ovo rusko pozorište nazvano je po ostrvu na kojem se nalazi, a smešteno je u zgradi koju je krajem 19. veka podigla grofica Fon Dervis. Pre 25 godina Vladimir Dmitrijevič Slovohotov, nekada poznati glumac, osnovao je Teatar na Vasiljevskom. Danas važi za jedno od najboljih ruskih pozorišta, koje neguje raznovrstan repertoar, ali sa okosnicom na klasičnim delima. Ima dve scene i ansambl od 70 glumaca.

(K. N.)

Vrhunski umetnici... Glumci iz Sankt Peterburga
Vrhunski umetnici... Glumci iz Sankt Peterburga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track