VAPAJ ZA POMOĆ: Kupila haljinu za 10 funti, ostala u šoku kad je videla etiketu!

Skandal u modnoj industriji

VAPAJ ZA POMOĆ: Kupila haljinu za 10 funti, ostala u šoku kad je videla etiketu!

Pop kultura -
Jedan od vodećih lanaca trgovina visoke ulične mode zatresao je skandal pošto je nekoliko kupaca širom Velike Britanije, na etiketama njihovih proizvoda pronašlo uznemirujuće poruke radnika koji su te izradili te krpice

Jedan od vodećih lanaca trgovina visoke ulične mode zatresao je skandal pošto je nekoliko kupaca širom Velike Britanije, na etiketama njihovih proizvoda pronašlo uznemirujuće poruke radnika koji su te izradili te krpice.

Haljinu kakvu jedugo tražila napokon je pronašla u jednoj od Primarkovih prodavaonica, a kada je pogledala etiketu, ostala je u šoku.

Rebeka Galager kada je htela da vidi kako se pere haljina koju je platila 10 funti, naišla je na uznemirujuću poruku.

"Prisiljeni da rade iscrpljujuće radno vreme", pisalo je u porucu ušivenoj sa ostalim etiketama. Samo nekoliko dana pošto je Galager pronašla ovu poruku, njena imenjakinja, Rebeka Vilijams (21) u istoj je trgovini kupila majicu.

"Ponižavajući radni uslovi", pisalo je na etiketi koja je bila prišivena na majicu koju je Vilijamsova.

"Nekad sam kupovala u Primarku, ali sada više ne kupujem tako mnogo. Etiketa me naterala da razmislim o tome kako se moja odeća proizvodi. Nemam pojma ko je izradio etiketu ni kako je dospela onde, ali vas tera na razmišljanje", rekla je Vilijamsova i dodala kako je pokušala nazvati Primark, ali stavili su je na čekanje dok linija nije prekinuta.

Isto iskustvo Karen Visinka (28), koja je u džepu Primarkovih farmerkama, kupljenih u Belfastu, koje je takođe platila 10 funti, pronašla poruku radnika napisanu na mandarinskom kineskom. Karen je poruku i identifikacijsku iskaznicu radnika s fotografijom otkrila tek tri godine nakon kupnje.

"Radimo 15 sati na dan. Jedemo hranu koja je lošija od najlošijeg, ono što jedemo gore je od hrane za svinje ili pse", pisalo je u poruci radnika koji tvrdi da se nalazi u zatvoru Hubei Xiangna. Navode da su zatvorenici ili drugi ljudi prisiljeni raditi na njihovim proizvodima iz Primarka su demantirali, a reklai su kako je istraga pokrenuta.

(dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track