Najnovije vesti

Zdravko Šotra snima životnu priču Laze Kostića
Foto: Marina Lopičić

Reditelj pravi kasting za novi film i tV seriju

Zdravko Šotra snima životnu priču Laze Kostića

Pop kultura
Pored slavnog pesnika i njegove velike ljubavi Lenke Dunđerski, akteri su Svetozar Miletić, dva Jakova - Prodanović i Ignjatović, Jovan Jovanović Zmaj, Uroš Predić i drugi znameniti Srbi

Nakon tri godine pauze i projekta „Šešir profesora Koste Vujića“ proslavljeni reditelj Zdravko Šotra nedavno je krenuo u pripreme za snimanje novog filma i televizijske serije o Lazi Kostiću.

Okosnicu priče čini život velikog srpskog pesnika i njegova zabranjena ljubav prema Lenki Dunđerski, koja mu je bila inspiracija i nadahnuće da napiše neke od najlepših ljubavnih pesma, kao i čuvenu poemu „Santa Marija dela Salute“. Reditelj trenutno bira glumce, a snimanje bi trebalo da počne do kraja godine u Novom Sadu i okolini. Kako saznajemo, u trci za glavne uloge su Vojin Ćetković i Ivan Bosiljčić, dok je za Lenku u izboru čak pet mladih glumica.

Pored Laze i Lenke, akteri priče su Svetozar Miletić, dva Jakova - Prodanović i Ignjatović, Jovan Jovanović Zmaj, slikar Uroš Predić i drugi znameniti Srbi iz Vojvodine. Šotra je najavio da mu je želja i da snimi seriju o Aleksandru Karađorđeviću, za koju je napisan scenario.

(LJ. R.)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...