MIRA BANJAC ZA KURIR Govorila sam mu: Mando, uspori malo
Foto: Zorana Jevtić, Dragan Kadić

Glumica o Miloradu Mandiću

MIRA BANJAC ZA KURIR Govorila sam mu: Mando, uspori malo

Pop kultura -

Na Živojinovićevom ispraćaju govorio je emotivno, ali delovao je izgubljeno, znojio se, tu sam ga poslednji put videla, ne znajući da je bolestan, navodi glumica

Srpski glumci su i tokom jučerašnjeg dana bili u šoku zbog tragične i prerane smrti Milorada Mandića Mande! Kako ističu sagovornici Kurira, čuveni Manda ostavio je neizbrisiv trag u srpskom glumištu, a njegov odlazak je izuzetno veliki udarac za domaću kulturu.Glumica Mira Banjac kaže da je reč o glumcu koji se toliko zalagao za pozorište da ga je to verovatno i koštalo zdravlja. Ona se posebno priseća njihovog poslednjeg susreta na sahrani Velimira Bate Živojinovića.

- Za mene je tužna uspomena kad je on na Batinoj sahrani govorio veoma emotivno, ali je, s druge strane, delovao potpuno izgubljeno. Znojio se, pa sam mu dodala stolicicu uz reči: „Ajde, Mando, malo se odmori“, a on mi odgovori: „Da, moram!“ Tu sam ga poslednji put videla, ali nisam znala da je bolestan. Bio je to sjajan čovek, divan i duhovit glumac, domaćin - priča Mira Banjac. I glumica Vesna Čipčić navodi da je Manda bio glumac koji se u potpunosti davao poslu. - Izgubili smo glumački dragulj. Manda je bio ljudina. Pamtiću ga po svim ulogama koje je odigrao, kao i po predanosti i ljubavi za posao koji je izabrao. Trag koji je ostavio je neizbrisiv i u ovom trenutku ne vidim nikog ko bi mogao to mesto da popuni - kaže ona. Glumac Svetislav Bule Goncić smatra da je Mandin odlazak velika tragedija.- Manda je bio veliki umetnik, posle njega će ostati velika praznina. Uvek je s njim bila zabava, tako je, sećam se, bilo i tokom snimanja „Lepih sela“. Teško da ćemo se oporaviti od ovog gubitka - priča Goncić.

Dirljiva poruka... Manda s kolegama na probi predstave „Petar Pan“
Dirljiva poruka... Manda s kolegama na probi predstave „Petar Pan“

Dirljiv rastanak kolega iz „Boška Buhe“VELIKI DEČAK KOJI JE ODBIJAO DA ODRASTEOd velikana srpskog glumišta pismom su se oprostile i njegove kolege iz pozorišta „Boško Buha“. Oni su Mandi, koji je bio i direktor tog pozorišta, izrazili zahvalnost za sve što je učinio za tu ustanovu.- Kažu da najveći umiru na sceni. Mi znamo da je on bio najveći. Nikad nismo mogli da idemo u korak s njim, morali smo da trčimo. On bi za jedan dan uradio koliko niko od nas ne može da zamisli, a svakog dana je dolazio u „Buhu“ sa onoliko snova koliko ljudi nemaju ni za ceo život. U njegovom srcu bilo je toliko želja i ljubavi da ono ni samo nije moglo da ga isprati. Manda je zaspao u kostimu Kapetana Kuke, ali mi znamo da je bio Petar Pan, večiti dečak koji je mnogo želeo, mnogo sanjao i koji je neprestano leteo - naveli su oni.

Sa DanicomOSVANUO POSLEDNJI SELFINa društvenim mrežama pojavila se fotografija, zapravo poslednji selfi koji je Milorad Mandić Manda uradio. Bilo je to nedavno sa poznatom glumicom Danicom Maksimović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track