USPEH MLADIH AUTORA: Tri dokumentarca iz Srbije u Sarajevu
Foto: Dragan Kadić

ODABRANI

USPEH MLADIH AUTORA: Tri dokumentarca iz Srbije u Sarajevu

Pop kultura -

Takmičarski program „Dokumentarni film“ predstavlja i promoviše najbolja nova ostvarenja iz jugoistočne Evrope i Južnog Kavkaza

Filmski festival u Sarajevu, koji se ove godine održava od 11. do 18. avgusta, prikazaće veliki broj ostvarenja srpskih autora, a u trci za nagradu Srce Sarajeva naći će se dokumentarna ostvarenja „Kada dođu svinje“, „Vodič kroz crnu rupu“ i „Slatko od ništa“.

Učešće čak tri filma na ovogodišnjem festivalu je veliki uspeh srpske dokumentaristike. Takmičarski program „Dokumentarni film“ predstavlja i promoviše najbolja nova ostvarenja iz jugoistočne Evrope i Južnog Kavkaza.

Po jedanaesti put biće održan i program „Talents Sarajevo“, na kojem će ove godine učestvovati trinaestoro mladih filmskih stvaralaca iz Srbije. U grupi odabranih glumaca našli su se Vaja Dujović i Ivan Marković, a od reditelja tu su Sonja Rakić i Strahinja Mlađenović, dok su za producentsku podgrupu odabrani Tijana Drakulić, Ana Renovica i Miloš Ljubomirović.

Na najvažnijoj regionalnoj platformi CineLink, u okviru selekcije koprodukcijskog marketa Sarajevskog filmskog festivala, biće zastupljena čak tri srpska projekta kao što su „Budi bog s nama“ Slobodana Šijana i „Korisnici“ Ivana Ikića.

Kurir / M. C.

Foto: Dragan Kadić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Otkrivamo vam uzbudljive detalje sa snimanja nove sezone serije Ubice mog oca

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track