Najnovije vesti

BJELOGRLIĆ OTKRIO DETALJE DRUGE SEZONE SENKI NAD BALKANOM: Evo šta će biti tema, ko će glumiti i kada počinje emitovanje
Foto: Promo

Bjela u Vrnjačkoj Banji

BJELOGRLIĆ OTKRIO DETALJE DRUGE SEZONE SENKI NAD BALKANOM: Evo šta će biti tema, ko će glumiti i kada počinje emitovanje

Pop kultura

Opet ćemo u prvom planu imati serijskog ubicu. Zasad se zna da će radnja biti smeštena u 1934. godinu, rekao je reditelj i glumac

Kreator „Senki nad Balkanom“, glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić, tokom vikenda boravio je u Vrnjačkoj Banji sa svojim saradnicima, gde je počeo rad na drugoj sezoni popularne serije. Radnja novih epizoda biće smeštena u 1934. godinu, uoči ubistva kralja Aleksandra Karađorđevića.


Vrnjačka Banja sa svojim vilama s kraja 19. i početka 20. veka i autentičnim ambijentom jedna je od mogućih lokacija, na kojoj će se razvijati priča o daljem nastavku događaja Kraljevine Jugoslavije između dva svetska rata.


Trilogija


- Kad smo počeli ovo da radimo, moja ideja je bila da to bude trilogija. Prva sezona završava negde sa tim ubistvom, pucnjem u Skupštini, neposredno pred uvođenje diktature. Sledeća ide u 1934. godinu i ubistvo kralja Aleksandra, a treća sezona verovatno negde pred sam raspad Kraljevine Jugoslavije, potpisivanje Trojnog pakta i početak Drugog svetskog rata - objasnio je Bjelogrlić gostujući na N1.

 

foto: Aleksandar Jovanović


Prva klapa „Senki nad Balkanom“ pašće na leto, a sada je sigurno da su preživeli glavni junaci Marija Bergam, Andrija Kuzmanović, Voja Brajović i Nenad Jezdić.

 

- Imamo neku globalnu ideju. Znamo da će biti 1934. godina. Okolnosti koje su dovele do ubistva, ali, naravno, to će biti pozadina. Opet ćemo u prvom planu imati nekog verovatno serijskog ubicu, i da ne odajem sad dalje - rekao je Bjelogrlić.


Nesuđeni Pletikosić


U novoj sezoni, kako saznajemo, pojačanje će biti Miloš Biković. Glumac je od početka bio planiran da igra ulogu inspektora Pletikosića, ali zbog obaveza u Rusiji nije mogao da se prihvati posla. Miloš bi mogao da se oproba i kao kralj Aleksandar, jer tu ulogu već igra kod Lazara i Petra Ristovskog u filmu i seriji „Čarape kralja Petra“. Za njega će biti spremno nekoliko uloga, a angažman će zavisiti od obaveza u Rusiji i Srbiji.

- Često se šalim sa Andrijom da će on ući u kola, a da ću ja izaći u drugoj sezoni u njegovoj ulozi - izjavio je Biković.


Pregovori u toku

MOŽDA OSTANU NA RTS


I dalje je nepoznanica da li serija ostaje na RTS ili ide na kablovski kanal.

- Nažalost, ponuda od RTS je najslabija, imam dve bolje. Voleo bih da ostanemo tamo, ali može da se desi da se dogovorim s jednom kompanijom koja će imati prava, a da oni dođu do RTS, tako da ne idemo direktno. Tako da ne znam gde će se emitovati, ali verovatno nećemo potpisati ugovor sa RTS - rekao je reditelj.


Kurir / Ljubomir Radanov

 

Foto: Aleksandar Jovanović, Promo 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...