SHVATIO SAM DA ĆU OSTATI PARALIZOVAN: Predrag Ejdus progovorio o bolesti!
Foto: Marina Lopičić

NIJE ODUSTAJAO

SHVATIO SAM DA ĆU OSTATI PARALIZOVAN: Predrag Ejdus progovorio o bolesti!

Pop kultura -

Glumac Predrag Ejdus je decenijama prisutan na našoj javnoj sceni. Izvanrednim rolama i dalje ostavlja upečatljiv trag na polju ove umetnosti. Kaže da ga želja za glumom nikada nije napuštala pa čak i u najtežim trenucima.

Krio je od javnosti da mu je zdravstveno stanje prilično narušeno, ali od ljubavi prema glumi nije odustajao.

"U jednom periodu života sam imao ozbiljnih zdravstvenih problema i bio sam u komi. Tog perioda se ne sećam, ali kada sam nakon toga shvatio da ću 95 posto ostati paralizovan, a da ću ostati živ, govorio sam: „Pa ništa. Predavaću studentima, uostalom može da se glumi i u kolicima“. Gluma me nije napuštala ni onda kada sam bio očajan. Tada sam razmišljao da je bolje da sam umro nego što sam ostao paralizovan, ali ne zbog sebe nego zbog porodice i tereta koji bih bio mojim bližnjima. Srećom, nauka i odlični doktori su me izvukli i jedan sam od retkih koji je uspeo da preživi tu bolest", rekao je Ejdus.

foto: Dragan Kadić

Danas i te kako brine o svom zdravlju i ništa ne prepušta slučaju.

"Stalne kontrole. Mi smo nacija koja jako malo značaja pridaje prevenciji i onda te odjedanput snađe neka strašna bolest koju si mogao na vreme da otkriješ pomoću jednogodišnjih kontrola. Sticajem okolnosti moram da budem pod stalnom kontrolom, imam jako dobre doktore i družim se s njima. Pratim svoje zdravlje. Pokušavam da ne trošim sebe previše, ali opet, s druge strane, da se baš preterano ne pazim. Umereno. Suština mi je da sačuvam zdravlje, ne da bih ostao živ nego da bih mogao da igram", dodao je glumac.

Za sada je glumio u više od 150 predstava kao i u brojnim filmovima i serijama, a veliku podršku mu pruža i supruga Milica kojoj, kako i sam kaže, odaje priznanje zbog strpljenja i trpljenja.

foto: Damir Dervišagić

(Kurir/Avaz.ba, Foto:Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track