FOTOSOFIA: Otvoren je trinaesti lov na fototalente, evo kako možete da se prijavite!
Foto: Promo

SEMINAR ZA NAPREDNU FOTOGRAFIJU

FOTOSOFIA: Otvoren je trinaesti lov na fototalente, evo kako možete da se prijavite!

Pop kultura -

Otvorene su prijave za polaznike Fotosofije, besplatnog sedmodnevnog seminara za naprednu fotografiju koji će se pod vođstvom i umetničkom direkcijom fotografa Damira Hojke održati u Termama Tuhelj od 10. do 17. juna 2018. godine.

I ove će godine petnaest odabranih seminarista na predavanjima i tematskim foto sešnima saznati kako snimiti dobar portret, modnu, reklamnu i art fotografiju.

"Kad sam pre 13 godina pokrenuo ovaj seminar, zadao sam sebi sledeću misiju: pronaći talentovane fotografe i dati im priliku da unaprede svoje znanje i kreativnost, da steknu iskustvo rada s klijentima i medijima, te da se s njihovim radom upozna i struka i javnost", rekao je Hojka i dodao:

"Veseli me što je tokom godina niz naših seminarista uspelo da upiše studije fotografije, što je znak da misija ide u dobrom smeru. Omogućiti nekome da promeni život i bavi se onim što ga iskreno veseli neprocenjiv je osećaj."

Veleposlanstvo Kraljevine Španije u Hrvatskoj ove godine na Fotosofiju dovodi svetski poznatog španskog fotografa i režisera Eugenija Rekuenka koji će našoj publici biti poznat kao autor video spota grupe Rammstein "Mein Herz brennt" i "Lavazza" kalendara, te kao autor niza modnih fotografija za prestižne modne magazine poput "Vogue" i "GQ", i fotografija i video spotova za kompanije "Nina Ricci", "Pernod Ricard", "Bvlgary", "Playstation", "Gloria Vanderbilt", "Freixenet"... Rekuenko je najavio da će predavanje održati 15. juna, a uz reklamne radove, predstaviće i "Projekt 365" na kom radi sedam godina. Ulaz na predavanje je slobodan.

I ove godine seminaristi će fotografisati poznate osobe. Proteklih godina u tome su im pomogle mnoge zvezde iz Hrvatske i regije poput Vedrana Mlikote, Davora Gopca, Rene Bitorajca, Mile Kekina, Doris Pinčić, Brune Šimleše, Srđana Gojkovića Gileta, Zorana Predina, Barbare Kolar... Fotografije s tih snimanja objavljivane su u vodećim medijima širom regije, kao i fotografije snimljene na temu "Moda".

Kako se prijaviti na izbor polaznika otvoren do 16. maja 2018. možete pročitati na "www.fotosofia.info", gde će biti objavljivana i obaveštenja o terminima događanja otvorenim za publiku.

Na istoj web stranici objavljen je i kasting "Fotosofia 13 FOTOmodel" za fotomodele, šminkere, frizere i stiliste - saradnike na snimanju modnih fotografija Fotosofije 13.

Kurir.rs, Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track