S BIROA RADA NA MESTO DIREKTORA DRAME: Tanji Šljivar angažman u Narodnom pozorištu biće prvi posao
Foto: Nemanja Pančić

Saznajemo

S BIROA RADA NA MESTO DIREKTORA DRAME: Tanji Šljivar angažman u Narodnom pozorištu biće prvi posao

Pop kultura -

Upravnica Narodnog pozorišta u Beogradu Ivana Vujić, kako saznajemo, planira da novu direktorku Drame Tanju Šljivar predstavi javnosti sutra na godišnjem koktelu i druženju s medijima.

U besprekornoj biografiji darovite spisateljice i studenta generacije 2011. na Fakultetu dramskih umetnosti iz klase Biljane Srbljanović nema nijedne mrlje, a pojedine struje iz nacionalnog teatra protive se njenom imenovanju jer ima samo 30 godina i nema iskustvo potrebno da kreira repertoar i da bude neosporni autoritet na jednoj od najvažnijih pozicija u ovoj ustanovi kulture od nacionalnog značaja.

foto: Nemanja Pančić

Tanja Šljivar je rođena 1988. u Banjaluci i već u svojim vitrinama ima i Sterijinu nagradu za tekst drame "Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali".

Stekla je dve master diplome u Srbiji u Nemačkoj. Sve ovo nije joj bilo dovoljno da bude izabrana za nastavnika na Akademiji umetnosti u Banjaluci, na smeru Dramaturgija, iako je bila jedini kandidat na konkursu. Konkurs se odugovlačio i na kraju je, poštujući proceduru, ali ne i logiku, poništen. Posao u Narodnom pozorištu u Beogradu biće joj prvi u karijeri. Tanja trenutno živi i radi kao slobodna umetnica u Beogradu, a kao što smo već pisali, za odgovoran posao predložila ju je njena profesorka.

Ivana Vujić i dalje bez komentara
Ivana Vujić i dalje bez komentarafoto: Ana Paunković

Tanja Šljivar je autorka koja proziva, ukazuje na probleme, ne pristaje na kompromise kada je teatar u pitanju.

Niko iz Narodnog pozorišta nije želeo da komentariše slučaj Šljivar, a upravnica Ivana Vujić ostala je i danas nedostupna za komentar.

Tanja Šljivar je za Tanjug potvrdila pisanje Kurira.

"Imam ovih dana sastanke u Narodnom pozorištu, pa ćemo videti... Verujem da će u utorak na novogodišnjem koktelu u pozorištu biti dostupne zvanične informacije", rekla je Šljivarova, koja je glavni kandidat da zameni Željka Hubača na mestu direktora Drame Narodnog pozorišta u Beogradu.

Kurir/ Foto: Nemanja Pančić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track