KAKVA BI BILA SUDBINA LAVA TOLSTOJA DA JE ODABRAO ŽIVOT PUSTINJAKA?! Filip Gajić režirao novi komad na sceni Kosmodrom!
Foto: Damir Dervišagić

PREMIJERA samsara, karma

KAKVA BI BILA SUDBINA LAVA TOLSTOJA DA JE ODABRAO ŽIVOT PUSTINJAKA?! Filip Gajić režirao novi komad na sceni Kosmodrom!

Pop kultura -

Reditelj i glumac Filip Gajić režirao je novi komad u svom Dorćolskom narodnom pozorištu "Samsara, karma" Lava Nikolajeviča Tolstoja, koji će se odigrati 24. i 25. decembra u 20.30 na sceni Kosmodrom.

Predstavu izvode glumci DNP Sanja Marković, Vahid Džanković, Stevan Šerbedžija, Dina Vučej, Petar Kuzmanović, Natalija Gajić i Renato Ivić, a nova u ekipi je i popularna glumica iz Bosne i Hercegovine Marija Pikić, popularna po ulozi u seriji "Meso".

foto: Privatna Arhiva

"Otac Sergije je bogotražitelj. Priča u kojoj je jedan od najvećih pisaca u čitavoj istoriji književnosti, Tolstoj, ispitivao kako bi možda njegov život izgledao da se opredelio za pustinjaka, kaluđera, asketu odvojenog od ljudi i društva. Da li bi umeo da savlada oholost i požudu? Tolstojev stvarni kraj je veoma sličan kraju te priče. Otac Sergije napušta pećinu u kojoj je proveo mnogo godina, u kojoj je postao slavan iscelitelj. Razočaran je u sebe jer je poklekao, iskušenje ga je na kraju oborilo, ali i prosvetlilo. Shvatio je da se najbolje služi Bogu tako što se služi ljudima. Snovima oca Sergija pridružili smo fantastične priče Borhesa, Markesa i Margerit Jursenar", objašnjava Gajić.

foto: Vikipedija

Kurir.rs / M. C. / Foto: Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track