OSVANUO MURAL DOBRICI ERIĆU! Grobari ponovo ulepšavaju ulice našeg grada!
Foto: Printscreen

umetnost i ljubav prema klubu

OSVANUO MURAL DOBRICI ERIĆU! Grobari ponovo ulepšavaju ulice našeg grada!

Pop kultura -

Prelepi mural posvećen književniku i pesniku Dobrici Eriću, koji je preminuo 29. marta, osvanuo je u Ulici kralja Petra. Autori su, kao i mnogo puta do sada, grupa navijača i poštovalaca kluba Partizan - Grobarski treš romantizam GTR, Grupa JNA i Bianconeri. Na zidu ove dorćolske ulice oslikan je Erić, a pored njega i stihovi: "Kakva se to buka čuje, jača od bure i oluje, od tajfuna, od orkana - navijači Partizana!", a potpisan je strit-artist Deroks, koji je dosad više puta ulepšavao naš grad svojim radovima i odavao na taj način počast velikim umetnicima i navijačima ovog kluba.

foto: fejsbuk / GTR

Grobarski treš romantizam je pokret navijača Partizana koji su rešili da ljubav prema ovom klubu iskažu na kreativan način, kroz kulturu, umetnost, književnost, strit-art, muziku, časopis i druge aktivnosti.

Dosad su svuda po Beogradu, a najviše na Dorćolu, osvanuli murali velikana poput Duška Radovića, Brane Petrovića, Bore Todorovića, Bogdana Diklića, Nade Knežević, Edija Granta, Zorana Radmilovića i mnogih drugih.

Kurir.rs / M. C. / Foto: Fejsbuk GTR

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track