KOLEGE SE OPRAŠTAJU OD DANKE NOVOVIĆ: Voleli su je i predsednici i kafanski svirači
Foto: Vladimir Šporčić

Tuga

KOLEGE SE OPRAŠTAJU OD DANKE NOVOVIĆ: Voleli su je i predsednici i kafanski svirači

Pop kultura -

Odlazak voditeljke Televizije Beograd Danke Novović veoma je rastužio mnoge njene kolege, a poslednji pozdrav uputiće joj 17. jula na komemoraciji u 12 časova u Galeriji RTS.

foto: Printscreen

Bivša urednica RTS Nena Kunijević istakla je za Kurir da je otišla poslednja zvezda srpskog i jugoslovenskog neba, "tiho, dostojanstveno, baš kao što je živela i radila": - Danka Novović je obeležila jedno vreme svojim pravim televizijskim umećem, merom i poštovanjem profesije. Ona je pravi predstavnik generacije koja je postavila temelje profesionalizma i posvećenosti profesiji. To je bila generacija koja je prohujala s vihorom, ostavivši za sobom veliku prazninu, koja evidentno neće biti popunjena jer oni koji o tome odlučuju to ne žele ili ne znaju da učine - naglasila je Kunijevićka. Ona nije mogla a da se ne obrati i direktno svojoj dugogodišnjoj prijateljici.

- Draga Danka, sigurna sam da si, iako duboko razočarana u ono što je ostalo od tvoje nekadašnje televizije, znala da si zauzela značajno, veliko i teško zamenjivo mesto u istoriji TV Beograd. S velikim poštovanjem i iskrenom tugom opraštam se od tebe, ali ću uspomenu na naše zajednički provedene dane svakako čuvati u srcu - oprostila se bivša urednica RTS. Autorka "Balkanske ulice" Vesna Dedić poručila je da je otišla njena inspiracija.

foto: Vladimir Šporčić

- Otišla je najbolja. Danka Novović bila je moja inspiracija! Dama koja je umela s lakoćom da nosi popularnost, nepravdu, ljubav, lepotu, život koji je obožavala. Poštovali su je i voleli i predsednici i kafanski svirači. Umela je sve! Umrla je večita princeza Televizije Beograd. Zauvek u srcu - napisala je na Instagramu voditeljka.

foto: Printscreen

Od Novovićke se kratko oprostila i Jovana Joksimović. - Počivajte u miru, draga Danka, bila je čast poznavati vas - objavila je Jovana. Danka Novović biće sahranjena u petak u 15 časova na Novom groblju u Beogradu.

Kurir.rs/ N. M./ Foto: Vladimir Šporčić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track