Najnovije vesti

ZAVRŠEN FESTIVAL METAMORFOZA U LESKOVCU: Isidora Milosavljević osvojila nagrade žirija i novinara
Foto: Privatna Arhiva

Prvenac

ZAVRŠEN FESTIVAL METAMORFOZA U LESKOVCU: Isidora Milosavljević osvojila nagrade žirija i novinara

Pop kultura

Festival Metamorfoza dobro je organizovan i dragocen je za srpsku kulturu, jer promoviše mlade autore do 35 godina i neki je novi glas na sceni

Premijerom predstave „Ako se probudiš ili kao da je važno“, nastale u koprodukcijskoj leskovačkog i prištinskog Narodnog pozorišta, i dodelom nagrada završen je Festival mladih pozorišnih autora Metamorfoza, koji je u prethodnih šest dana održan u Leskovcu.


Dramatuškinja Isidora Milosavljević, čiju dramu smo videli na zatvaranju, ujedinila je stručni i novinarski žiri. Dva ravnopravna priznanja stručnog suda pripala su ekipi Kraljevskog pozorišta - Nikoli Voštinović za ulogu bez teksta Donalda Milera i Jugu Đorđeviću za režiju predstave „Sumnja“.

 

- Mladi pozorišni stvaraoci stvarno pričaju da je teško da danas dobiju šansu, ali evo, moj primer pokazuje suprotno. Prošle godine sam završila fakultet i zahvaljujući Narodnom pozorištu Leskovac i Željku Hubaču, danas se moj tekst igra na sceni. Ali moj primer nije pravilo. Mislim da je ipak za mlade najvrednija stvar što se danas grupišu i počinju da rade mimo institucija, i to je nešto što nas drži. Stiže nova generacija kojoj bes i buka ne znače ništa - rekla je dvostruko nagrađena Isidora.


Festival Metamorfoza dobro je organizovan i dragocen je za srpsku kulturu, jer promoviše mlade autore do 35 godina i neki je novi glas na sceni.

 


(Kurir.rs / D. M. / Foto:Privatna Arhiva)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...