GOSPOĐA MINISTARKA U HNK: Ovacije za Radu Živković i Nušića usred Zagreba
Foto: Promo

Susret posle 38 godina

GOSPOĐA MINISTARKA U HNK: Ovacije za Radu Živković i Nušića usred Zagreba

Pop kultura -

Za ovu pred­sta­vu tra­ži­la se kar­ta vi­še, pa su uba­ci­va­ne i po­mo­ć­ne sto­li­ce. Na­kon vi­še od dva i po sa­ta pu­bli­ka je ova­ci­ja­ma i du­gim aplau­zom po­zdra­vi­la glu­m­ce

Pred­sta­va „Go­spo­đa mi­ni­sta­r­ka“ Bra­ni­sla­va Nu­ši­ća, u re­ži­ji Ja­go­ša Ma­r­ko­vi­ća, s Ra­d­mi­lom Ži­v­ko­vić u glav­noj ulo­zi, po­no­vo je izve­de­na na­kon 38 go­di­na u Hr­vat­skom na­rod­nom ka­za­li­štu u Za­gre­bu.

Za ovu pred­sta­vu tra­ži­la se kar­ta vi­še, pa su uba­ci­va­ne i po­mo­ć­ne sto­li­ce. Na­kon vi­še od dva i po sa­ta pu­bli­ka je ova­ci­ja­ma i du­gim aplau­zom po­zdra­vi­la glu­m­ce.

Ovo je pr­vo gos­to­va­nje an­sa­m­bla Dra­me u na­j­zna­ča­j­ni­jem hr­vat­skom tea­tru, a gos­to­va­nje u Za­gre­bu pred­sta­vlja na­sta­vak uspe­šne sa­ra­d­nje za­po­če­te u no­ve­m­bru 2019. gos­to­va­njem beo­gra­d­ske pred­sta­ve „Ci­ga­nin, ali na­j­ljep­ši“, pre­ma te­k­stu Kri­stia­na No­va­ka, a u re­ži­ji Ivi­ce Bu­lja­na. Sa­ra­d­nja je ini­ci­ra­na do­go­vo­rom o po­nov­nom uspos­ta­vlja­nju ve­za dve ku­će ko­ji su pos­ti­gli uprav­ni­ca Na­rod­nog po­zo­ri­šta Iva­na Vu­jić, uprav­ni­ca HNK Du­bra­v­ka Vr­goč i di­re­k­tor Dra­me HNK Ivi­ca Bu­ljan. Po­sled­nji put Na­rod­no po­zo­ri­šte gos­to­va­lo je u za­gre­ba­č­kom HNK sre­di­nom ma­ja 1982. go­di­ne s ko­ma­dom Klo­da Ve­r­mo­re­la „Le­njin, Sta­ljin, Tro­c­ki“, u re­ži­ji Ni­ko­le Je­f­ti­ća. Na­rod­no po­zo­ri­šte ju­če je pro­sla­vi­lo i kr­snu sla­vu - Sve­tog Jo­va­na Kr­sti­te­lja.

Kurir.rs/ M. V.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track