ZLATNA PRAVILA NUTRICIONISTA! Ovo treba da jedete ako ste na dijeti, posebno PAZITE na večeru!
Foto: Shutterstock

preporuke stručnjaka

ZLATNA PRAVILA NUTRICIONISTA! Ovo treba da jedete ako ste na dijeti, posebno PAZITE na večeru!

Žena -

Saveti. Većina onih koji žele da smršaju zaklinje se da jede zdravo. Međutim, kad dođe vreme za večeru, mnogi se odlučuju za brzu hranu, a dok čekaju na obrok, grickaju krekere ili voće.

Ako ste se u ovo­me i vi pro­na­šli, pos­to­ji na­čin da pro­me­ni­te ovu lo­šu na­vi­ku. Evo šta bi tre­ba­lo da je­de­te za po­sled­nji obrok u da­nu ako vas mr­zi da ku­va­te ili ako ste pre­vi­še gla­d­ni, a pri­tom ste na di­je­ti:

Ako ne­ma­te vre­me­na za kuvanje

Na­ru­či­te iz re­sto­ra­na por­ci­ju po­vr­ća i ri­be ku­va­ne na pa­ri uz por­ci­ju in­te­gra­log pi­ri­n­ča. Dok če­ka­te dos­ta­vu, sa­mi pri­pre­mi­te umak ka­ko bi­ste izbe­gli skrob i še­ćer i sve do­da­t­ke ko­ji sa­mo do­no­se do­dat­ne ka­lo­ri­je.

Evo ka­ko će­te pri­pre­mi­ti umak: po­me­ša­j­te ne­ko­li­ko ka­ši­ka ba­de­mo­vog pu­te­ra, ka­ši­ku pi­ri­n­ča­nog si­r­će­ta i me­da. Do­da­j­te omi­lje­ne za­či­ne i spre­m­ni ste za dos­ta­vu.

Ako mo­ra­te ne­što da gri­c­ne­te pre večere

Ako ste već sa­ti­ma bez hra­ne, ja­sno da je te­ško sa­če­ka­ti dok ve­če­ra ne bu­de go­to­va. Uz­mi­te de­se­tak ba­de­ma i gri­c­ka­j­te ih dok pri­pre­ma­te uku­snu su­pu. Br­za su­pa od po­vr­ća: u ti­ga­nju pro­pr­ži­te po­la gla­vi­ce lu­ka, do­da­j­te dve ka­ši­ke su­pe, pa pro­me­ša­j­te. Do­da­j­te još šo­lji­cu su­pe, šo­lji­cu ise­če­nog ke­lja, za­či­ne po že­lji (bi­ber, so, me­di­te­ran­ski za­či­ni...). U su­pu sta­vi­te po­vr­će po že­lji. Ku­va­j­te na ti­hoj va­tri 10 mi­nu­ta.

foto: Shutterstock

Ako baš vo­li­te da kuvate

Ako ste gla­d­ni, a vo­li­te da ku­va­te, odli­čan izbor je omlet. Evo ka­ko će­te ga pri­pre­mi­ti: 4 ja­ja umu­ti­te, do­da­j­te ne­ko­li­ko ka­ši­ka ba­de­mo­vog mle­ka, ma­lo se­n­fa, pr­sto­hvat be­log lu­ka u gra­nu­la­ma, bi­ber i so. Ako že­li­te, mo­že­te do­da­ti po­vr­će po­put ke­lja, lju­te pa­pri­či­ce... Za­gre­j­te ma­lo ulja u ti­ga­nju ko­ji mo­že u re­r­nu. Na za­gre­ja­no ulje do­da­j­te sme­su omle­ta, pa ti­ga­nj vra­ti­te u re­r­nu na 20 mi­nu­ta.

Kad ve­če­ru že­li­te odmah

Ma­lu ko­n­ze­r­vu ri­be, po­put lo­so­sa, po­me­ša­j­te sa se­n­fom i ma­lo ma­sli­no­vog ulja. Sve­žu pa­pri­ku ise­ci­te na če­ti­ri de­la, pa na­pu­ni­te sme­som od lo­so­sa.

foto: Shutterstock

Kurir.rs/ Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track