URNA S PEPELOM NEDE ARNERIĆ U ALEJI ZASLUŽNIH GRAĐANA: Počiva pored glumca i voditelja Đorđa Nenadovića
Foto: ATA Images, Dragana Udovičić

Oproštaj POČIVAĆE PORED ĐORĐA NENADOVIĆA:

URNA S PEPELOM NEDE ARNERIĆ U ALEJI ZASLUŽNIH GRAĐANA: Počiva pored glumca i voditelja Đorđa Nenadovića

Pop kultura -

Diva domaćeg glumišta u karijeri dugoj pola veka snimila je više od 150 igranih i TV filmova i serija, a odigrala i preko četrdeset uloga u pozorištu

Urna s pepelom Nede Arnerić položena je u Aleju zaslužnih građana, a glumica počiva pored kolege, glumca i voditelja Đorđa Nenadovića.

Po želji porodice, spuštanje posmrtnih ostataka obavljeno je bez prisustva javnosti, u krugu najbliže rodbine. Na mestu gde je sahranjena Neda postavljeno je cveće bele boje, a kako su rekli sa beogradskog groblja, mesto na kojem počiva Arnerićeva često posećuje brat Predrag, koji je i zatekao njeno beživotno telo u stanu 10. januara.

Diva domaćeg glumišta u karijeri dugoj pola veka snimila je više od 150 igranih i TV filmova i serija, a odigrala i preko četrdeset uloga u pozorištu.

Pred kamere je prvi put stala sa 13 godina, u filmu „San“ Puriše Đorđevića, još 1966. godine, a na sceni je debitovala dve godine kasnije u Dečjem pozorištu „Boško Buha“. Zaigrala je u kineskoj bajci „Crveno i plavo“ tako što je zamenila glumicu Olju Grastić. Poslednje aplauze za života Neda je dobila pre samo nekoliko nedelja, i to upravo od najmlađe publike u pozorištu „Puž“. Pred sam kraj prošle godine tu je premijerno postavljena „Aleksa u zemlji čuda“, u kojoj je Neda bila zla dvorska dama.

Dobitnica je Zlatne arene u Puli (1988) za ulogu u filmu „Haloa - praznik kurvi“ Lordana Zafranovića. Pored mnogobrojnih priznanja, najviše se radovala nagradi „Pavle Vuisić“ za životno delo.

Kurir.rs, I. E./ Foto: ATA Images, Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track