SLAVNI KIRK DAGLAS SAHRANJEN U LOS ANĐELESU: Majkl plakao, En klonula od tuge
Foto: Profimedia

ispraćaj

SLAVNI KIRK DAGLAS SAHRANJEN U LOS ANĐELESU: Majkl plakao, En klonula od tuge

Pop kultura -

Odlazak: Pre pokopa glumac i njegova maćeha otišli su do vile na Beverli Hilsu. On je sve vreme gledao u zemlju dok je Kirkova supruga bila u kolicima i pratili su je bolničari

Porodica i prijatelji oprostili su se od Kirka Daglasa, koji je preminuo u 103. godini, na groblju Memorijalni park Vilidž Vestvud u Los Anđelesu.

Na njegovom poslednjem ispraćaju prvi put je, nakon što je objavljeno da je glumac napustio ovaj svet, uslikan njegov sin Majkl Daglas. Pored njega, koji je došao sa suprugom Ketrin Zitom Džons, ceremoniji je prisustvovala i Kirkova supruga En (100), drugi sinovi Džoel (73) i Piter (64), unuci Kameron i Dilan Majkl, kao i Stiven Spilberg s porodicom.

foto: Profimedia

Uplakani

Kirk i En bili su u braku 65 godina, te je njegovoj supruzi veoma teško pao njegov odlazak. En, koju su dovezli u kolicima na sahranu, vidno je klonula od tuge, dok su iza nje u koloni išli uplakani Majkl i Ketrin. Iako su tugu skrivali iza naočara za sunce, Majkl nije uspeo potpuno da sakrije suze zbog gubitka oca. Sahranu je vodio rabin Dejvid Volp, koji je sa slavnim glumcem bio prijatelj 25 godina, te je održao i govor.

- Imao sam privilegiju da mu recitujem na hebrejskom pored njegovog kreveta. Poslednje dane je proveo u kući, okružen porodicom, u kući punoj cveća i držeći se za ruku s voljenom suprugom - rekao je Volp. Majkl i njegova pomajka En najpre su otišli do vile na Beverli Hilsu koja je pripadala Kirku. Skrhan bolom, holivudski glumac je sve vreme gledao u zemlju dok je išao prema kući u crnini. Kirkovu suprugu je medicinsko osoblje zaštitilo plaštom kada je u invalidskim kolicima išla prema vili.

Uzor mnogima

Podsetimo, vest o smrti velikog glumca objavio je Majkl Daglas na društvenoj mreži.

- Moja braća i ja vas s velikom tugom obaveštavamo da je danas preminuo naš otac Kirk Daglas u 103. godini. Za svet on je bio legenda, glumac iz zlatnog doba filma, humanitarac čija je predanost pravdi i ciljevima uzor kojem svi možemo težiti. Ali za mene i moju braću bio je jednostavno tata, za moju suprugu Ketrin divan svekar, za unučad i praunučad divan deda, a za suprugu En divan suprug - napisao je na Instagramu i dodao da je proživeo mnogo.

- Kirk je dobro proživeo život, a njegova filmska ostavština će nadahnjivati generacije. Bio je filantrop koji je radio i pomagao drugima u nadi da će doprineti miru na planetu. Završiću ću ovu poruku rečima koje sam mu rekao na poslednjem rođendanu: „Tata, jako te volim i ponosan sam što sam tvoj sin“ - dodao je glumac.

foto: EPA/ Paul Buck

Kurir.rs, NEVENA MIJUŠKOVIĆ/ Profimedia, EPA/ Paul Buck

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track