POZNATI POMAŽU POGOĐENE KORONAVIRUSOM: Rajan i Blejk dali milion dolara, Švarceneger donirao hranu deci
Foto: Profimedia, AP / Abdeljalil Bounhar, EPA / NINA PROMMER, EPA / RINGO CHIU

Humani

POZNATI POMAŽU POGOĐENE KORONAVIRUSOM: Rajan i Blejk dali milion dolara, Švarceneger donirao hranu deci

Pop kultura -

Holivudske zvezde koriste svoje društvene mreže kako bi širile svest o koronavirusu. Mnoge od njih su svoje bogatstvo iskoristile i da pomognu onima kojima je pomoć potrebna.

Bračni par Rajan Rejnolds i Blejk Lajvli donirali su milion dolara. - Kovid-19 je brutalno uticao na stare ljude i ljude s malim primanjima. Blejk i ja doniramo milion dolara, koji će biti podeljeni izmedu Feeding America i Banke hrane Kanade. Ukoliko ste u prilici da donirate, ovim organizacijama je potrebna vaša pomoć - rekao je Rajan, koji je iz Kanade.

Arnold Švarceneger je u saradnji s društvenom platformom Tiktok donirao tri miliona dolara za decu kojima je uskraćen obrok nakon zatvaranja škola u Americi zbog koronavirusa.

Donatela Versaće i njena ćerka Alegra poklonile su 200.000 evra bolnici San Rafaele u Milanu.

Džastin Timberlejk je donirao novac Banci hrane u svom rodnom gradu Memfisu, u Tenesiju.

Dženifer Garner se udružila s koleginicom Ejmi Adams pa su, pored podrške u vidu obroka, pokrenule i inicijativu „Mesto na kom možete gledati svoje omiljene zvezde kako čitaju omiljene knjige vaše dece“. Glumice se nadaju da će, čitajući dečje knjige, inspirisati svoje pratioce da doniraju organizacijama Save the Children i No Kid Hungry, posebno jer se deca suočavaju sa zatvaranjem škola.

Kristen Bel je donirala 150.007,96 dolara organizaciji No Kid Hungry, uz pomoć svoje dve ćerke. Upravo zato je ova svota neobična, jer su njene naslednice želele da učestvuju, pa su dale novac iz kasica-prasica.

(Kurir.rs / Jelena Stuparušić / Foto:Profimedia, AP / Abdeljalil Bounhar, EPA / NINA PROMMER, EPA / RINGO CHIU)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track