MILOŠ TIMOTIJEVIĆ ZA KURIR O SERIJI JUŽNI VETAR: Zaslužio sam da me ubiju
Foto: Damir Dervišagić

Intervju

MILOŠ TIMOTIJEVIĆ ZA KURIR O SERIJI JUŽNI VETAR: Zaslužio sam da me ubiju

Pop kultura -

Pravda zadovoljena Plašio sam se da će se nekako izvući. Ne možete sejati zlo a da vam se to u jednom trenutku ne vrati. U stvarnom životu takvi likovi su živi i zdravi

Glumac Miloš Timotijević se na spektakularan način oprostio od publike u hit seriji „Južni vetar“.

Korumpirani inspektor Stupar, koji je zbog gej scene s kolegom dobio preko društvenih mreža mnoge preteće poruke, kaže u intervjuu za Kurir da je njegovom smrću pravda zadovoljena.

- Dobro je da jedan takav lik ode. Stupar je zaslužio da bude ubijen. Da li je otišao na pravi način, možda i jeste. Meni se svidelo od samog početka, kad sam čitao scenario, kako će završiti, čak me je i obradovalo. Ne možete sejati zlo a da vam se to u jednom trenutku ne vrati. Karma je čudo. Plašio sam se da će se nekako izvući. U stvarnom životu takvi likovi su živi, zdravi i za te ljude niko ne zna. U kinematografiji za njih jedino ima pravde.

Nije vam ovo prva smrt na filmu, a da li vam je omiljena?

- Ubili su me jedno 13 puta. Prva smrt mi je bila u filmu „Stršljen“, a ova mi je nekako najdraža jer je spektakularna i krvava.

Da li vam je nečeg žao?

- Žao mi je što se opraštam od porodice kakva je „Južni vetar“.

Stupar je obeležio celu seriju, a vaša gej scena izazvala je polemike. Igrali ste nekoliko puta geja i u pozorištu, pa to niko nije ni primetio.

- Televizija je druga vrsta medija, a pozorište nema takav uticaj. U njega dolazi 200 ljudi, a seriju gleda dva miliona. Nisam iznenađen reakcijama. Iznenađen sam porukama od dece koja su publika ove serije. Šokiran sam količinom mržnje, a nije to ni mržnja, već više needukovanje. Iznenađen sam njihovim nepoznavanjem pravopisa i gramatike.

Šta vam pišu?

- Nije to za novine. Kad stigne takva poruka, samo je obrišem i prijavim. Ništa ja tu ne mogu da uradim, to mora da učini društvo.

Kada će u Srbiji postati normalno da je neko drugačiji?

- Nisam siguran da će to još doći u Srbiju. Imamo premijerku koja je pripadnik LGBT populacije, a ne sme svoje dete zvanično da prizna.

Najavljen je i nastavak serije „Besa“. Šta možete da nam otkrije o svojoj ulozi u nastavku?

- Trenutno se pripremaju nove epizode. Autori scenarija će imati više vremena da se posvete odnosima između likova i mislim da nas očekuje jedan kvalitetan nastavak.

Da li vam teško pada izolacija i kako provodite vreme?

- Provodim vreme u krugu porodice... Učim italijanski jezik, a albanski ću da savladam za potrebe serije „Besa“. Oduvek me je privlačio taj jezik i sad konačno imam vremena da mu se posvetim.

Hoćemo li iz ovoga izaći kao drugi ljudi?

- Iz ovoga ćemo izaći promenjeni nabolje ili nagore. Ovo je prekretnica na svetskom nivou. Mi možemo linijom manjeg otpora da živimo svoje male živote i da se i dalje žalimo da ništa ne ide kako treba.

Fan Bergmana i serija

GLEDAJTE „NADZIRAČE“

Šta trenutno gledate i čitate?

- Na Netfliksu i HBO ima puno dobrih serija. Moji favoriti su „Godine i godine“ i „Nadzirači“ (Vočmen). Sad čitam Bergmana i „Najbolje namere“ i „Razgovore u četiri oka“, a pravi je trenutak i da se vratite nekim knjigama koje ste već pročitali.

(Kurir.rs / Ljubomir Radanov / Foto:Damir Dervišagić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track