KUĆA IZ KULTNOG FILMA SEKULA SE OPET ŽENI PROPALA: Od Sojkinog doma ostala samo ruševina
Foto: Kurir, Printscreen

OVAKO IZGLEDAJU OSTACI U RIPNJU

KUĆA IZ KULTNOG FILMA SEKULA SE OPET ŽENI PROPALA: Od Sojkinog doma ostala samo ruševina

Pop kultura -

Vila korišćena za potrebe filma „Sekula se opet ženi“, koja je bila dom Milene
Dravić u tom ostvarenju, skroz je propala

Kuća iz kultnog filma „Sekula se opet ženi“, u kom je Milena Dravić igrala Sojku, totalno je propala i od nje je ostala samo ruševina.

Autentična vila bila je kompletno oslikana za potrebe ovog kultnog ostvarenja koje je snimano pre više od 25 godina, a danas je obična ruina. U to se uverila ekipa Kurira koja je posetila selo Ripanj nadomak Avale, gde su se, između ostalih, snimale scene filma u kojem legendarna glumica glumi bogatu udavaču, a Bata Živojinović joj na noge dovodi Sekulu, Radoša Bajića, da se njome oženi.

Do ruševine nas je odveo meštanin Ripnja koji nam se predstavio kao Rade. Kad smo stigli, bilo je jasno da samo oni stariji iz ovog mesta mogu da potvrde da je ruševina nekada bila Sojkina kuća. Jer, nema ničega što bi ukazivalo da se radi o toj nekretnini.

foto: Printscreen

- Svi su pričali o ovoj kući jer je to bila najzanimljivija scena u filmu, a evo vidite kako danas izgleda. Vlasnik je toliko voleo Milenu da je želeo i da joj je pokloni. Nažalost, godinama je polako propadala, niko tu nije živeo i sad su ostale samo srušene zidine. Nikad se više takve scene neće ponoviti. Naše selo je postalo poznato zbog Milene i tog filma, i svima nam je žao što njena kuća iz filma nije postala bar muzej - priča meštanin sela Rade, koji ipak nije želeo da se slika.

(Kurir.rs / Lj. S. / Foto: Privatna arhiva ,Printskrin)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track