POTRESNA PRIČA GLUMICE DANIJELE ŠTAJNFELD: Silovao me je moćnik iz srpske filmske industrije! Iznela ŠOK detalje
Foto: Printsreen

novi film

POTRESNA PRIČA GLUMICE DANIJELE ŠTAJNFELD: Silovao me je moćnik iz srpske filmske industrije! Iznela ŠOK detalje

Pop kultura -

Glumica u Sarajevu predstavila svoj dokumentarac "Zaceli me", u kome je ispričala zašto je napustila Srbiju i svoju stranu priče kao žrtva seksualnog nasilja

Danijela Štajnfeld otišla je iz Srbije zbog silovanja! Lepa Mariola iz filma "Ivkova slava" trenutno živi u Americi, a na ovogodišnjim Sarajevo film festivalu predstavila je svoj dokumentarni film "Zaceli me", u kome je ispričala i svoju stranu priče kao žrtva seksualnog nasilja. Štajnfeldova, kako prenosi ugledni magazin Varajeti, napustila je zemlju pre nekoliko godina nakon što ju jedan moćnik iz industrije seksualno napastvovao. Napad je, kako ona tvrdi, ostavio traumu i dugo nije mogla da govori o tome. Štajnfeldova u početku nije planirala da uključi svoju priču u film, ali nakon što je snimila prvu ispovest shvatila je da treba da doda svoj sopstveni glas delu, dajući filmu intimniji i ličniji ton. Pronašla je svoje video-dnevnike koje je snimila nakon napada.

foto: Printsreen

Po dolasku u Ameriku pre desetak godina Danijela je dugo patila od posttraumatskog stresnog poremećaja, ali se polako oporavila uz pomoć prijatelja. - Shvatila sam da kad govorim o tome, zapravo mogu da počnem ponovo da budem dobro. To je isceljenje. Bilo je to veliko otkriće za mene - navela je Danijela za Varajeti i dodala:

- Nasilnici su naši susedi, profesori, šefovi, članovi porodice i dok mi kao društvo zaista to ne prihvatimo, nećemo nigde stići. Štajnfeldova u svom filmu intervjuiše brojne žrtve seksualnog nasilja, i žene i muškarce, uključujući bivšu policajku iz Filadelfije, koja je izgubila posao nakon što ju je silovao nadređeni oficir, i bivšeg mornara koji je proveo 20 godina živeći u tišini i negiranju napada koji se dogodio kad je imao 17 godina. Danijela je posle angažmana u "Ivkovoj slavi" ubrzo diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, 2008. godine u klasi profesora Dragana Petrovića. Imala je nekoliko zapaženih uloga i u popularnim domaćim serijama "Vratiće se rode", "Ranjeni orao" i "Ono kao ljubav", ali i nosila je repertoar Beogradskog dramskog pozorišta. Sve je iznenadilo što je naprasno rešila da se oproba i u Americi.

Karijera u SAD: Snimila reklame i film "Cash Only"

Danijela je u Americi kao svoju bazu izabrala Njujork. Uspela je da snimi nekoliko reklama, ali da odigra i glavnu ulogu u filmu "Cash Only". Publika je ovo ostvarenje mogla da vidi na Festu.

Kurir/ Foto: Printsreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track