JEDAN GLUMAC JU JE VOLEO, DRUGI JOJ JE OTAC! Tajno se udala za reditelja u MASLINJAKU, a on je sad sa 23 godine mlađom
Foto: Zorana Jevtic

Lucija Šerbedžija!

JEDAN GLUMAC JU JE VOLEO, DRUGI JOJ JE OTAC! Tajno se udala za reditelja u MASLINJAKU, a on je sad sa 23 godine mlađom

Pop kultura -

Ona je prelepa, a njen život je neobičan. U pitanju je Lucija Šerbedžija, hrvatska glumica i ćerka Radeta Šerbedžije.

Ona je osam godina bila u braku sa rediteljem Filipom Gajićem. Venčali su se 2006. godine u jednom maslinjaku u Istri, 2007. godine dobili su sina Sergeja, a tri godine kasnije i ćerku Anastaziju.

foto: Damir Dervišagić

"Upoznali smo se još dok smo bili deca. Zajedno smo glumili u kultnoj jugoslovenskoj predstavi KPGT-a "Oslobođenje Skopja", sa kojom smo otputovali na tromesečnu turneju po Americi. Posle su nam se putevi razišli. Lucija je mene verno čekala 25 godina, kao Penelopa Odiseja", rekao je Filip o Luciji jednom prilikom.

Sa Radetom Šerbedžijom, Lucijinim ocem, Filip je glumio u predstavama KPGT-a i u filmu "Nečista krv", a bio je i njegov student na Akademiji.

foto: Printscreen/Facebook

"Luciju sam ponovo sreo u Radetovoj kući, u Londonu, 1997. godine. Kada je Rade saznao da se zabavljam sa njegovom ćerkom, bio je veoma srećan jer je imao lepo mišljenje o meni", ispričao je Gajić svojevremeno.

Kako je jednom prilikom istakao, nakon razvoda su ostali prijatelji.

"Lucija i ja smo se rastali pre dve godine i nastavili smo da budemo prijatelji. Tajno smo se venčali u jednom maslinjaku, tako je slučaj hteo, tajno smo se i rastali, kraj istog tog maslinjaka. I početak i kraj smo zalili širinom", napisao je Gajić u svom blogu 2014. godine.

Sadašnju izabranicu Janu Milosavljević, glumicu i ćerku muzičara Neše Galije, Filip je upoznao preko Ramba Amadeusa, a par je 2017. godine dobio sina Joakima.

Kako je sama Jana jednom prilikom ispričala, ona i Filip čitavih mesec dana nakon rođenja sina nisu mogli da se dogovore oko imena koje će mu dati.

"Imali smo muke, nikako nismo mogli da se dogovorimo. Mesec posle rođenja dete nije imalo ime, svako ga je zvao kako je hteo, nije ga imalo ni kad smo krenuli da ga prijavimo. Pred vratima opštine Zvezdara odlučili smo se za ono koje su Filipova deca izabrala. Mada ga i dalje zove ko kako hoće", ispričala je glumica svojevremeno za magazin "Gloria".

Jana i Lucija, inače, obe igraju u popularnoj domaćoj seriji "Žigosani u reketu", međutim u prvoj sezoni serije nisu imale zajedničkih scena.

Inače, Lucija Šerbedžija bila je u ljubavi i sa Goranom Višnjićem, hrvatskim glumcem. Ozbiljna veza trajala je četiri godine, ali nije završena brakom.

Lucija Šerbedžija ima 47 godina, rođena je u Zagrebu, a godinama gradi uspešnu internacionalnu karijeru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja