PUBLIKA POHRLILA U POZORIŠTE DA POSLE 20 GODINA VIDI BRANKU KATIĆ! Karte planule, a mogla bi da se izvodi mesec dana!
Foto: promo BDP

Nezapamćeno interesovanje,

PUBLIKA POHRLILA U POZORIŠTE DA POSLE 20 GODINA VIDI BRANKU KATIĆ! Karte planule, a mogla bi da se izvodi mesec dana!

Pop kultura -

Uloga baronice Sofi u predstavi "Sumrak bogova" na sceni Beogradskog dramskog pozorišta vratila je Branku Katić na srpsku pozorišnu scenu posle više od 20 godina odsustva.

- Publika je četiri puta vraćala Branku Katić i glumce na bis. Bilo je to jedno neverovatno veče - kaže za Kurir izvršni producent BDP Srđan Obrenović. Branka Katić je uskočila u komad hrvatskog pisca Ivora Martinića, u režiji Jagoša Markovića, umesto Branke Šelić, a po interesovanju publike mogla bi da se izvodi i narednih mesec dana svako veče.

foto: Nenad Blagojević

- Karte su planule su za manje od jednog dana i dalje se traže na blagajni. Mogli bismo da je izvodimo unedogled. Publika je željna pozorišta, a Branka je pokaza koliko je sjajna i neverovatna glumica - objašnjava Obrenović. Kapacitet BDP Arene je 160 mesta, ali zbog mera može da primi samo 80 ljudi. "Sumrak bogova" je komad nastao po motivima čuvenog filma Lukina Viskontija, premijerno je izveden 1. oktobra prošle godine. Branka Katić je tokom jula doputovala iz Londona, gde godinama živi s porodicom, kako bi se priključila ansamblu na probama. Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u regionu odložena su planirana gostovanja ovog komada u Baru, Budvi i Tivtu.

foto: promo BDP

Pričom o propasti bogate porodice Esenbekovih, vremenu nacizma u Nemačkoj, raslojavanju društva, ekonomskoj (ne)moći i moralnom padu - reditelj Jagoš Marković se posle 13 godina vratio u BDP. U podeli "Sumraka bogova" su, osim Branke Katić, i Pavle Pekić, Milan Lane Gutović, Milan Čučilović, Milica Zarić, Jovo Maksić, Isidora Simjanović, Vladan Milić i Vanja Nenadić. Predstava je osvojila nagradu za najbolju režiju i kolektivnu glumačku igru na "Danima Juroslava Korenića" u Sarajevu.

Pozorište živi: Za vikend LGBT festival

BDP biće domaćin ovogodišnje Nedelje ponosa, gde će biti organizovan Beograd prajd pozorišni festival. Hartefakt fond će u saradnji sa pozorištem organizovati u petak i subotu dva igranja predstave "Fine mrtve d(j)evojke", koja počinju u 21 sat. U predstavi igraju Iva Ilinčić, Ivana Nikolić, Jadranka Selec, Milan Zarić, Paulina Manov, Ivan Tomić, Ivan Zarić, Daniel Sič, Slađana Vlajović, Vladan Milić, Zoran Đorđević i Teodor Vinčić. BDP je zbog velikog interesovanja pomerio izvođenje predstave "Kad su cvetale tikve" iz Arene na Veliku scenu, koja može da primi do 150 ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track