FILHARMONIJA NASTAVLJA RAD! TASOVAC: U novoj sezoni prebacujemo igricu na drugi nivo!
Foto: Marko Đoković

Lepo

FILHARMONIJA NASTAVLJA RAD! TASOVAC: U novoj sezoni prebacujemo igricu na drugi nivo!

Pop kultura -

Beogradska filharmonija i šef-dirigent Gabrijel Felc ponovo su na okupu i pripremaju prve koncerte. Uz poštovanje svih mera i obavezne distance, muzičari redovno održavaju probe za Veče Mocarta, koje će se održati tri večeri zaredom u sali Filharmonije, od 17. do 19. septembra, od 20 sati.

foto: Marko Đoković

Orkestar će do kraja godine predvoditi šef-dirigent Gabrijel Felc i stalni gostujući dirigent Danijel Rajskin. Iako je sezona 2020/21. bila odavno spremna, Beogradska filharmonija se adaptirala na aktuelnu situaciju uzrokovanu pandemijom koronavirusa. Filharmonija je pripremila potpuno nov program za manji orkestarski sastav koji će slušati ograničen broj publike, ali samo naizgled.

- Već smo se navikli da probleme nazivamo izazovima, a krize pretvaramo u prilike. Pošto smo uvažili ovaj novi rečnik poslovnih mudrolija, Beogradska filharmonija u novoj sezoni rešava korona krizu na svoj način i prebacuje igricu na drugi nivo. A tu su apsolutno svi dobrodošli - rekao je direktor Ivan Tasovac.

foto: Marko Đoković

Nastupi u sali Beogradske filharmonije biće snimani, a potom će se repertoar slušati na neočekivanim mestima. Koncerti su besplatni i namenjeni filharmonijskim pretplatnicima. Pored orkestarske sezone, nastupaće i mnogi kamerni sastavi, a Filharmonija će celokupni repertoar objavljivati na mesečnom nivou.

Kurir/ K. Lučić, foto: Marko Đoković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track