BRANKA VESELINOVIĆ NAPUNILA 102 GODINE! Glumica iskreno o velikoj ljubavi sa Mlađom, njegove REČI kod lekara još PAMTI
Foto: Sonja Spasić

slavljenica

BRANKA VESELINOVIĆ NAPUNILA 102 GODINE! Glumica iskreno o velikoj ljubavi sa Mlađom, njegove REČI kod lekara još PAMTI

Pop kultura -

Naša čuvena glumica Branka Veselinović danas puni 102 godine, a tom prilikom progovorila je o mnogim detaljima iz svog života i višedecenijske, plodne karijere.

"Ja imam toliko mnogo uzbuđenja, igrala sam sa penzionerima na otvorenom. Bila sam i u Novom Sadu, a ovo što se dešava, nisam pila, nisam pušila, ne idem po školama, bolnicama" rekla je Veselinovića.

Družila se i poznavala čuvenu srpsku pesnikinju Desanku Maksimović.

"Putovala sam s njom, ona je mene izabrala. I Mira Stupica je išla sa nama. Ja sam išla i u Ameriku sa Desankom. Ona nije htela, ali smo je ubedili da ide sa nama da gostujemo za naše", rekla je glumica, koja je spomenula svog pokojnog supruga pokojnog Mlađu Veselinovića.

"On je završio tri fakulteta, Filozofski, Filološki i Kembridž. On je recitova neku pesmu, Mira Stupica ga je videla, a ja sam ga pitala kako se zoveš - Mlađa Veselinović, nećeš ti biti pukovnik, ti ćeš biti glumac. Igrali smo momka i devojki i tako smo se zaljubili", koji joj i sad svakog trenutka nedostaje.

"Nije da nisam htela da imam veliku porodicu. Bilo je tu lečenja, svega. U drugom braku partneri dobiju decu, a on kaže: Pa mi se volimo.

"Pitanje je karaktera, godišta, trebaju da se vole, da veruju. Meni nikada nije bilo dosadno", dala je glumica savet za dobar brak.

"Da l' se vidimo sledeće godine u ovo vreme pitajte čika Bogu, njega pitajte", kazala je glumica.

foto: Vladimir Šporčić

kurir.rs/blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track