STIGLE KNJIGE ZA PRVE KOVID BIBLIOTEKE: Podrška mladih s Voždovca muzeju Adligat
Foto: Adligat promo

lepa vest

STIGLE KNJIGE ZA PRVE KOVID BIBLIOTEKE: Podrška mladih s Voždovca muzeju Adligat

Pop kultura -

Savet za mlade opštine Voždovac, uz podršku prijatelja, donirao je 800 knjiga Muzeju knjiga Adligat u okviru akcije "Milion knjiga za Srbiju".

Najveći pojedinačni donator, kako su saopštili iz ove ustanove, jeste narodni poslanik Vuk Mirčetić, koji je prilikom posete muzeju podsetio na njihovu izuzetnu i dugogodišnju saradnju.

Viktor Lazić, predsednik udruženja "Adligat" zahvalio se na donaciji i istakao značaj saradnje i podrške koju je Muzej knjiga imao u prethodnom periodu sa narodnim poslanikom i članom udruženja Vukom Mirčetićem i predsednicom Gradske opštine Voždovac Ivanom Tomić Ilić.

Adligat, Vojislav Ilić Mlađi
foto: Promo

Akciju je u ime Saveta za mlade Gradske opštine Voždovac inicirao član saveta Milan Đorđević, dok su se samoj akciji priključili i ostali članovi i volonteri sa Voždovca.

Knjige su donirane za akciju "Milion knjiga za Srbiju", u kojoj je već poklonjeno skoro milion knjiga različitim institucijama u Srbiji, među kojima su i 50 škola, 30 bolnica, 29 zatvora i 20 domova za stare, a od knjiga iz ove akcije su formirane i prve biblioteke u kovid bolnicama.

Kurir/ M. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track