DANIJELA JE LEČIĆA KOG JE OPTUŽILA ZA SILOVANJE PRESTAVLJALA KAO MOĆNIKA FILMSKE INDUSTRIJE: Nasilnici su naši susedi i profesori!
Foto: Nemanja Nikolić, Printscreen/Instagram

OPTUŽILA GA ZA SILOVANJE

DANIJELA JE LEČIĆA KOG JE OPTUŽILA ZA SILOVANJE PRESTAVLJALA KAO MOĆNIKA FILMSKE INDUSTRIJE: Nasilnici su naši susedi i profesori!

Pop kultura -

Glumica u Sarajevu predstavila svoj dokumentarac "Zaceli me", u kome je ispričala zašto je napustila Srbiju i svoju stranu priče kao žrtva seksualnog nasilja

Glumica Danijela Štajnfeld otkrila je Višem javnom tužilaštvu da je glumac, opozicioni političar, bivši ministar i član Demokratske stranke Branislav Lečić, misteriozni moćnik iz filmske industrije koji ju je silovao.

Ivana Rakočević, portparol Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, rekla je da je Danijela Štajnfeld u prisustvu zamenika javnog tužioca u policiji navela identitet evenualnog izvršioca dela.

"Bez dokaza da je ona to zaista rekla, ne želim da komentarišem", rekao je Lečić.

Danijela je u svom filmu "Zaceli me" ispričala i svoju stranu priče kao žrtva seksualnog nasilja. Štajnfeldova, kako prenosi ugledni magazin Varajeti, napustila je zemlju pre nekoliko godina nakon što ju jedan moćnik iz industrije s*ksualno napastvovao. Napad je, kako ona tvrdi, ostavio traumu i dugo nije mogla da govori o tome.

Štajnfeldova u početku nije planirala da uključi svoju priču u film, ali nakon što je snimila prvu ispovest shvatila je da treba da doda svoj sopstveni glas delu, dajući filmu intimniji i ličniji ton. Pronašla je svoje video-dnevnike koje je snimila nakon napada.

foto: Printsreen

Po dolasku u Ameriku pre desetak godina Danijela je dugo patila od posttraumatskog stresnog poremećaja, ali se polako oporavila uz pomoć prijatelja.

- Shvatila sam da kad govorim o tome, zapravo mogu da počnem ponovo da budem dobro. To je isceljenje. Bilo je to veliko otkriće za mene - navela je Danijela za Varajeti i dodala:

- Nasilnici su naši susedi, profesori, šefovi, članovi porodice i dok mi kao društvo zaista to ne prihvatimo, nećemo nigde stići.

Štajnfeldova u svom filmu intervjuiše brojne žrtve seksualnog nasilja, i žene i muškarce, uključujući bivšu policajku iz Filadelfije, koja je izgubila posao nakon što ju je silovao nadređeni oficir, i bivšeg mornara koji je proveo 20 godina živeći u tišini i negiranju napada koji se dogodio kad je imao 17 godina. Danijela je posle angažmana u "Ivkovoj slavi" ubrzo diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, 2008. godine u klasi profesora Dragana Petrovića. Imala je nekoliko zapaženih uloga i u popularnim domaćim serijama "Vratiće se rode", "Ranjeni orao" i "Ono kao ljubav", ali i nosila je repertoar Beogradskog dramskog pozorišta. Sve je iznenadilo što je naprasno rešila da se oproba i u Americi.

Branislav Lečić
foto: Printscreen Novo jutro

Kurir/ Foto: Printsreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track