ULOGU MIRE MARKOVIĆ PREPISALA SAM OD MERIL STRIP Mirjana Karanović: Slobinu ženu i mene spajaju dve stvari
Foto: Profimedia, Marina Lopičić

serija Porodica

ULOGU MIRE MARKOVIĆ PREPISALA SAM OD MERIL STRIP Mirjana Karanović: Slobinu ženu i mene spajaju dve stvari

Pop kultura -

Posle 20 godina od hapšenja Slobodana Miloševića, 29. marta na Superstar TV i RTS počinje emitovanje mini TV serije "Porodica", scenariste i reditelja Bojana Vuletića.

U pet nastavaka do 2. aprila gledaoci će imati prilike da vide dramsku interpretaciju događaja u vili Mir u beogradskom naselju Dedinje, kada je uhapšen Milošević i kako je izgledalo poslednjih 48 sati zajedničkog života članova njegove porodice. Projekat je nastao u produkciji Telekoma Srbija i produkcijske kuće "Fajerflaj", a juče su na onlajn konferenciji za medije govorili glavni protagonisti Boris Isaković, Mirjana Karanović, Tijana Marković, koji igraju Slobu, Miru i Mariju.

serija Porodica
foto: Firefly Production

Filmski Slobodan Milošević je na pitanje Kurira otkrio kako se spremao za ovako kompleksu uloge.

- Gledao sam Miloševićeve govore, njegova svedočenja u Hagu... Vratio sam se u taj istorijski period kada je Milošević bio na vlasti. Želeo sam da ga upoznam spolja i iznutra. Glumac mora da brani svoj lik, da ga učini živim i nije bio lak zadatak ispred mene, ali verujem da sam ga uspešno rešio - objasnio je novosadski glumac.

serija Porodica
foto: Firefly Production

Mirjana Karanović se, kako kaže, u osvajanju uloge oslonila na pronalaženje dodirnih tačaka sa ženom koju igra u seriji.

- Lične impresije o Miri Marković sam ostavila po strani. Pokušala sam da pronađem šta nas spaja i otkrila da su to dve tačke: obe ne podnosimo poltrone i ne krijemo želju da smo u centru pažnje nečijeg života. Takav princip savladavanja uloge prepisala sam od Meril Strip kad sam čitala njene intervjue - kazala je Karanovićeva i dodala da je serija katarzična i da izaziva tugu za svim tim izgubljenim i prokockanim životima u vreme Miloševića.

Tijana Markovic
foto: Kurir televizija

Tijana je imala najteži zadatak jer za Mariju ne postoje gotovo nikakvi materijali.

- Kod mene nema osude, već sam pokušala da je razumem. Nisam ništa znala o Mariji, već samo da je imala Radio Košavu. Bio mi je zanimljiv način na koji ona govori. Iznenadila me njena ljubav prema ocu, kao i da je volela oružje i bila glavna u kafani - otkrila je Markovićeva.

serija Porodica
foto: Firefly Production

Značajan lik u ovoj priči je Čedomir Jovanović, kog tumači Milan Marić.

- Uspeo sam da se distanciram od ličnog odnosa prema Čedi. Pokušao sam da budem kreativan - otkrio je mladi glumac.

Kurir/

Bonus video:

47:32

MAJKE I SNAJKE SEZONA 01 EPIZODA 01 22.03.2021.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track