DA LI BISTE ZNALI DA REŠITE OVAJ ZADATAK IZ "MOZAIKA"? Mnogi bi PALI na ovom pitanju iz popularnog kviza! (KURIR TELEVIZIJA)
Foto: Kurir televizija

novo

DA LI BISTE ZNALI DA REŠITE OVAJ ZADATAK IZ "MOZAIKA"? Mnogi bi PALI na ovom pitanju iz popularnog kviza! (KURIR TELEVIZIJA)

Pop kultura -

Popularna voditeljka Danijela Pantić Conić i danas je testirala takmičare popularnog kviza "Mozaik" na Kurir televiziji.

Ona je kroz sedam igara provela pobednika poslednje dve epizode, Veljka Mihailovića, koji se našao na crvenoj poziciji, dok mu je suparnik, takmičar na plavoj poziciji bio Marko Đorđević, copywriter iz Kruševca.

Mozaik
foto: Kurir Tv

Prva igra "Nizovi" testira logiku naših takmičara, kao i njihovu brzinu i spretnost. Takmičari imaju po jedan minit da otkriju na koji način su povezani brojevi u nizu.

Plavi takmičar ovoga puta pokazao se kao spretniji, pa je već u startu poveo sa blegom razlikom.

U drugoj igri "Daj mi slovo" učlesnici imaju zadatak da naprave što dužu reč od slova koje naizmenično biraju. Ukoliko naprave reč dužu od 6 slova, dobijaju i bonus bodove.

Naši takmičari ovoga puta Veljko je imao dužu reč, od 9 slovo, čime je preuzeo vođstvo i to samo za jedan bod.

Treća igra "Abakus" testira znanje iz matematike naših takmičara, koji za vrlo kratak vremenski period moraju da reše izuzetno komplikovane matematičke operacije.

Mozaik
foto: Kurir Tv

Znanje je bilo na trani Veljka i ovoga puta, pa je svoje blago vođstvo ovoga puta povećao za čak osam bodova razlike.

Red slova, red matematike, igri "Štafeta" Danijela Pantić vodila je učesnike kroz treću igru. Kroz napetu borbu do samog kraja Marku je pala koncetracija, te je omaškom u polednjoj sekundi bodove prepustio Veljku i gotovo mu osigurao još jednu pobedu.

Znanje iz istorije i geografije neophodno je da bi takmičari mogli da učestvuju u četvrtoj igri "Magelan.

Kroz niz pitanja koja zavise od odabrane strane sveta, takmičari su se sjajno snašli, a ubedljiva prednost i dalje je bila na strani crvenog takmičara.

Peta igra "Do vrha" u kojoj takmičari imaju samo čestitri sekunde da daju tačan odgovor ovoga puta testirala je znanje iz pozivnih brojeva službi, odnosno gradova.

Iako mnogi ne bi znali da reše ovaj zadatak, Veljko se maestralno popeo uz svoju palninu i tako osvojio maksimalni broj poena. U komentaru nam možete ostaviti da li biste vi znali da ga rešite.

U drugom delu igre, takmičar na plavoj poziciji imao je zadatak da na osnovu starih imena gradova u Srbiji, pogode koji je grad danas u pitanju.

Iako se Marko i nije baš najbolje snašao u ovoj igri, uspeo je da pogodi 4 pojma, i tako ostvari 8 bodova.

Poslednja igra "Kurir" legla je obojici takmičara, koji su u rekordnom roku rešili svoje ascijacije.

Ipak, i u ovoj igri pobedu je ponovo odneo Veljko, dok je Marko napuistio kviz sa utešnom, ali vrednom nagradom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja